Αν πιεστούν, νέοι ενήλικες θα βάλουν σε προτεραιότητα τους γονείς τους έναντι των στενών φίλων, αναφέρει νέα έρευνα.

Η καθηγήτρια Jennifer Silvers, του University of California, στο Λος ‘Αντζελες, δήλωσε ότι η νέα έρευνα δείχνει ότι η μητέρα ακόμα είναι πολύτιμη.

Πρόσθεσε ότι οι γονείς συνεχίζουν να έχουν συνεχή επίδραση στα παιδιά τους καθώς αυτά γίνονται ενήλικες-όπως και στη λήψη αποφάσεων.

Ερευνητές εξέτασαν 174 ανθρώπους 18 έως 30 ετών και ανακάλυψαν ότι όταν πιέστηκαν να λάβουν μια απόφαση που θα ωφελούσε είτε ένα γονέα είτε έναν στενό φίλο οι νέοι ενήλικες ήταν πιο πιθανό να επιλέξουν τον γονέα.

Τα ευρήματα ήταν ίδια μεταξύ αντρών και γυναικών και σε όλο το ηλικιακό εύρος, αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Science.

Όταν οι συμμετέχοντες πιέστηκαν, έβαλαν σε προτεραιότητα τους γονείς τους. Παρόλο που δεν διακυβεύονταν πολλά, οι προτιμήσεις ήταν σταθερές.

Ακόμα και έτσι, το να πιεστούν να λάβουν μια απόφαση ήταν δύσκολο για τους συμμετέχοντες που εξετάστηκαν με σειρά παιχνιδιών με κάρτες που αφορούσαν την επιλογή.

Πηγές:
Psychological Science.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου