25.309 μαθητές σε 162 σχολεία σε όλη την Ελλάδα ωφελούνται από το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, που υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, με δωρεά του Ιδρύματος 'Σταύρος Νιάρχος'.

Το Πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται για να εκπληρώσει έναν διττό στόχο: αφενός να προσφέρει καθημερινά δωρεάν σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν ένα μικρό, υγιεινό γεύμα, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες τους και, αφετέρου, να ενισχύσει την προαγωγή της υγείας μέσω της υγιεινής διατροφής τόσο των μαθητών όσο και των οικογενειών τους.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή των γονέων πραγματοποιούνται ενημερωτικές εκδηλώσεις με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής στα σχολεία που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής.

Από τις 20 Μαρτίου έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 67 εκδηλώσεις, ενώ προβλέπεται να ξεπεράσουν σε αριθμό τις 71 σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια. Τις εκδηλώσεις έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 3100 γονείς και παιδιά.

Κατά την εκπαιδευτική αυτή δράση, δίνεται η ευκαιρία στους γονείς των μαθητών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα να παρακολουθήσουν μία εκδήλωση σχετικά με τη σημασία της υγιεινής διατροφής. Ειδικοί επιστήμονες συζητούν και δίνουν πρακτικές συμβουλές για την υιοθέτηση της υγιεινής διατροφής στην καθημερινή ζωή της οικογένειας.

Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται και μια ενότητα δημιουργικής μαγειρικής, κατά την οποία ένας καταξιωμένος σεφ ή ζαχαροπλάστης παρουσιάζει υγιεινές συνταγές χαμηλού κόστους.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία αυτή σπουδαίοι σεφ και ζαχαροπλάστες, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας τη δημιουργικότητα και τις γνώσεις τους. Μεταξύ των συμμετεχόντων σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Γιάννης Λουκάκος, ο Ανδρέας Λαγός, η Μυρσίνη Λαμπράκη, η Νταϊάνα Κόχυλα, ο Χριστόφορος Πέσκιας, ο Νίκος Φωτιάδης, ο Αντώνης Μαυρίδης, ο Χρήστος Μαντίδης, ο Κυριάκος Κολοκυθάς, ο Παναγιώτης Πουλόπουλος, ο Χρήστος Αθανασιάδης, ο Κώστας Γεωργατζάς, ο Κωνσταντίνος Βασάλος, ο Νίκος Κούρτης, ο Άλκης Τσεμπερλίδης, ο Πέτρος Κοσμόπουλος, ο Γιώργος Νουτσάτος, ο Γιάννης Στανίτσας, ο Διονύσης Αλέρτας, ο Χρήστος Τζαβαράκος, ο Δημήτρης Μελεμενής, η Κωνσταντίνα Γκίνη, η Λίλα Κούρτη, σεφ των εταιρειών Γευσήνους, Αφοί Κομπατσιάρη, Χούτος Catering και Patras Catering, ζαχαροπλάστες από την εταιρεία Despina καθώς και καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου Le Monde.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας