Την τιμητική επιλογή της φαρμακευτικής εταιρίας NOVARTIS HELLAS να προσφέρουν φέτος οι εργαζόμενοί της την εθελοντική τους εργασία στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντικής και Κοινωνικής Προσφοράς που γιορτάζει η εταιρία σε ετήσια βάση, εξήρε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας NOVARTIS HELLAS Georg Schroechenfuchs, και στην ομάδα των εργαζομένων, κατά τη συνάντησή τους στη Γωνιά Προσφοράς και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τους ευχαρίστησε θερμά για την τιμητική επιλογή από μέρους της εταιρίας των κοινωνικών δομών του Δήμου Αμαρουσίου για τον εορτασμό της ετήσιας Ημέρας Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς συγχαίροντας Διοίκηση και εργαζομένους για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία.



«Είναι πολύ σημαντικό οι μεγάλες εταιρίες να στρέφουν το βλέμμα προς την τοπική κοινωνία και από κοινού με τις τοπικές Αρχές να συμβάλλουν στην ανακούφιση των λιγότερο ευνοημένων συμπολιτών μας ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε.

Ως φαρμακευτική εταιρία πολύ περισσότερο προσδοκούμε την υποστήριξή σας προς το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας προκειμένου κάθε ανασφάλιστος συμπολίτης μας να μπορεί να λαμβάνει τη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται, και ευχή μας θα ήταν η συγκεκριμένη προσφορά να γίνει η αφετηρία για νέες αντίστοιχες πρωτοβουλίες και στο μέλλον.

Συγχαίρουμε τη συμμετοχή και ευχαριστούμε θερμά κάθε εργαζόμενο για την πολύτιμη συνεισφορά του».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας NOVARTIS HELLAS Georg Schroechenfuchs, δήλωσε: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με μεγάλη χαρά συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ προκειμένου μέσα από την εθελοντική μας εργασία να συνεισφέρουμε στην κάλυψη σημαντικών κοινωνικών αναγκών στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς της Νοvartis.

Έτσι, εμείς στη Novartis Hellas μαζί με τους συναδέλφους μας από Alcon & Sandoz, αποφασίσαμε φέτος να υλοποιήσουμε δράσεις που στόχο έχουν να υποστηρίξουν δομές κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως είναι η περίπτωση των κοινωνικών δομών του Δήμου Αμαρουσίου που βοηθούν μέσα από τη δραστηριοποίησή τους τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες.

Δυστυχώς οι ανάγκες αυτές αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, λόγω της τρέχουσας συγκυρίας για τη χώρα μας, και η εθελοντική συνεισφορά όλων μας είτε συλλογικά μέσα από τη συμμετοχή μας στη σημερινή Ημέρα, είτε ατομικά σε προσωπικό επίπεδο, βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Νωρίτερα το πρωί τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας NOVARTIS HELLAS Georg Schroechenfuchs, μαζί με την ομάδα του ιατρικού τμήματος της NOVARTIS HELLAS και τη Διευθύντρια Επικοινωνίας της εταιρίας και υπεύθυνης της διοργάνωσης Κέλλυ Σταυροπούλου, που τον συνόδευαν, είχε υποδεχθεί στη Γωνιά Προσφοράς και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου η δημοτική σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Ρένα Χαλιώτη.

Στο πλαίσιο της φετινής Ημέρας Εθελοντικής και Κοινωνικής Προσφοράς της NOVARTIS 45 εργαζόμενοι της εταιρίας απασχολήθηκαν σε πλήρες ωράριο στη Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Γεύμα Αγάπης του Δήμου Αμαρουσίου, και συγκεκριμένα:

  • Διαχώρισαν 15 σάκους με φάρμακα και ταξινόμησαν τα σκευάσματα με αλφαβητική σειρά στα ράφια του Κοινωνικού Φαρμακείου ώστε πλέον να είναι έτοιμα προς διάθεση στους πολίτες.
  • Έφτιαξαν πακέτα με τρόφιμα μακράς διάρκειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα παρέδωσαν σε ωφελούμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Τα τρόφιμα ήταν, επίσης, ευγενική προσφορά της εταιρίας NOVARTIS HELLAS.
  • Προσέφεραν 150 μερίδες φρέσκου μαγειρεμένου φαγητού σε άτομα που προσέρχονται καθημερινά στο Γεύμα Αγάπης.
  • Ταξινόμησαν δεκάδες σάκους από παιχνίδια, σχολικά είδη και ρούχα στη Δημοτική Ιματιοθήκη διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαδικασία της διάθεσής τους.

Μαζί με την ευγενική προσφορά της εταιρίας, οι εργαζόμενοι κατέθεσαν και τη δική τους προσφορά σε είδη διατροφής προς τους οικονομικά αδύναμους πολίτες του Αμαρουσίου ως μία χειρονομία κοινωνικής αλληλεγγύης με ιδιαίτερο συμβολισμό.

Επίσης, πολλοί εργαζόμενοι έδειξαν ενδιαφέρον για τη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου και ζήτησαν τα στοιχεία του ειδικού λογαριασμού: 041 03 002150 30 στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ προκειμένου να καταθέσουν τη δική τους οικονομική ενίσχυση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία