Από τις 3 έως και τις 13 Ιουνίου, η Κινητή Οδοντιατρική και Παιδιατρική μονάδα σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δράμας επισκέφθηκε νηπιαγωγεία και ιδρύματα πραγματοποιώντας προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε 837 παιδιά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 10.784 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι και τη Δράμα.

Για το 2013 ο στόχος είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά!

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

Ο κ. Μάκης Κοσμάτος,Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα δήλωσε: «Το ταξίδι του Ιπποκράτη και της κινητής Οδοντιατρικής και Παιδιατρικής Μονάδας συνεχίζεται στην Ελλάδα, προσφέροντας το σημαντικό αγαθό της προληπτικής εξέτασης σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Χαιρόμαστε που είμαστε εμείς, η Johnson & Johnson, που διασφαλίζουμε το χαμόγελο σε τόσα παιδικά πρόσωπα, στηρίζοντας το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού’. Επίσης η κα Έρρικα Λαμπριανού, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, σημείωσε: ‘Βλέπουμε με χαρά τα έμπρακτα αποτελέσματα μια πρωτοβουλίας ουσίας που φέτος έγινε πράξη με την υποστήριξη του οργανισμού Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust.

Η προσφορά στην κοινωνία αποτελεί θεμελιώδης αρχή για την Johnson & Johnson και για το λόγο αυτό επιλέγουμε να στηρίζουμε δράσεις που απαντάνε σε πρωταρχικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου’.

 

Αναφορικά με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά:

 

● Τον Δήμαρχο Δράμας, κύριο Κυριάκο Χαρακίδη και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Δήμου Δράμας, κύριο Κυριάκο Γρηγορίου για την άριστη συνεργασία, την υποστήριξη και τη ζεστή φιλοξενία

● Τον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δράμας, κύριο Παναγιώτη Κάππο και όλα τα μέλη του Συλλόγου για την επιτυχή συνδιοργάνωση, την καθημερινή και ενεργό παρουσία τους και για την ανιδιοτελή και εθελοντική τους συμμετοχή

● Τους υπαλλήλους του Δήμου Δράμας για την καθημερινή εθελοντική τους συμβολή

● Την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δράμας

 

Ταυτόχρονα, για τη σημαντική τους προσφορά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει τα παιδιά, τη Διοίκηση και το προσωπικό:

 

● του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Δράμας

● του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Δράμας

● του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Δράμας

● του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Δράμας

● του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου

 

Από σήμερα έως και τις 26/6 το Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα βρίσκεται στο Δήμο Κέρκυρας και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει προληπτικό ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά του νησιού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν 19 κλοπές και διαρρήξεις σε φαρμακεία
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης