Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» βρέθηκε στο Νομό Θεσσαλονίκης από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 11 Οκτωβρίου πραγματοποιώντας προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε 558 παιδιά. Σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφτηκε το Δήμο Παύλου Μελά από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου εξετάζοντας 314 παιδιά. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Δήμο Θεσσαλονίκης από τις 5 έως και τις 11 Οκτωβρίου, όπου εξέτασε 244 παιδιά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 12.455 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα, την Κέρκυρα, τον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ, το Ίλιον, την Αμοργό, τη Φλώρινα, τα Άγραφα, την Κεφαλονιά και τη Θεσσαλονίκη!

Για το 2013 ο στόχος είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά.

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

Ο κ. Μάκης Κοσμάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα δήλωσε: «Ο Ιπποκράτης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους πολίτες της συμπρωτεύουσας μας, της Θεσσαλονίκης. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι από την απόφαση μας να ενισχύσουμε το έργο του «Ιπποκράτη», στοχεύοντας μέσω της προσφοράς μας στην παροχή υπηρεσιών πρόληψης υγείας σε περισσότερα από 18.000 παιδιά. Τα αποτελέσματα του έργου του από την Θεσσαλονίκη καταδεικνύουν ότι ο στόχος αυτός θα ξεπεραστεί, γεμίζοντάς μας χαρά που συμμετέχουμε σε μια δράση που κάνει τη διαφορά, φέρνοντας το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών».

Επίσης η κα Έρρικα Λαμπριανού, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, σημείωσε: «Με την στήριξη του Corporate Citizenship Trust, η Johnson & Johnson μεταφέρει μέσω του Ιπποκράτη ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε κάθε ελληνική οικογένεια, με σκοπό να χαρίσει μέχρι το τέλος της διαδρομής του, περισσότερα από 18.000 χαμόγελα»!

Αναφορικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά:

  • Το Δήμο Παύλου Μελά και το Δήμο Θεσσαλονίκης για την συνεργασία
  • Τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρη Τσάμη και τα μέλη του
  • Τον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Αθανάσιο Δεβλιώτη και τα μέλη του
  • Τους γιατρούς εθελοντές του Οργανισμού
  • Τους εθελοντές του Οργανισμού

Επόμενοι σταθμοί της δράσης Προληπτικής Ιατρικής:

Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»:

  • Θα βρίσκεται μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου στο Δήμο Σερρών, στον κεντρικό πεζόδρομο
  • Θα βρίσκεται στο Δήμο Δράμας, 19 έως και 25 Οκτωβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας
  • Θα βρίσκεται στο Δήμο Καστοριάς, από τις 29 Οκτωβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου

Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα:

  • Βρίσκεται ήδη στα Δωδεκάνησα για την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας στους κατοίκους των ακριτικών νησιών του Νομού και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Ρόδου.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά
Όχι από τον γερμανό υπουργό Υγείας στην απαγόρευση των τσιγάρων
Ποιες ιατρικές ειδικότητες μπορούν να κάνουν επεμβάσεις αποκατάστασης μαστού [εγκύκλιος]