Η κινητή Οδοντιατρική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκε στα Τρίκαλα από τις 4 έως τις 30 Νοεμβρίου πραγματοποιώντας οδοντιατρικές εξετάσεις σε 2.000 παιδιά (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης του δημοτικού). Παράλληλα, η κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα, επισκέφτηκε το Δήμο Αμαρουσίου στις 18 έως τις 22 Νοεμβρίου και από τις 25 έως τις 29 Νοεμβρίου όπου και εξέτασε 238 παιδιά, προνήπια των Παιδικών σταθμών του Δήμου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002 και έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 16.081 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, την Κέρκυρα, τον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ, το Ίλιον, την Αμοργό, τη Φλώρινα, τα Άγραφα, την Κεφαλονιά, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Δράμα, τα Δωδεκάνησα, την Καστοριά, τη Στυλίδα, τα Τρίκαλα και το Μαρούσι!

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust.

Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά. Ο κ. Μάκης Κοσμάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα δήλωσε:«Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πολύτιμο έργο του Ιπποκράτη σε όλη την Ελλάδα. Τα μηνύματα ευχαριστίας των γονέων των 2.238 παιδιών που εξετάστηκαν σε Τρίκαλα και Μαρούσι δικαιώνουν την επιλογή της Johnson & Johnson να διασφαλίσει τα “καύσιμα” του Ιπποκράτη. Όλοι εμείς στην Johnson & Johnson είμαστε πολύ υπερήφανοι που στηρίζουμε τη σημαντική αυτή προσπάθεια του Χαμόγελου του Παιδιού».

Επίσης η κα Έρρικα Λαμπριανού, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, σημείωσε: «Με τη στήριξη του οργανισμού Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, ο Ιπποκράτης συνεχίζει το ταξίδι του προσφέροντας ακόμα περισσότερα χαμόγελα στα παιδιά και στις οικογένειές τους. Η επιτυχημένη στάση της Οδοντιατρικής Μονάδας στα Τρίκαλα, όπου είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν 2.000 παιδιά, μάς κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους που μπορούμε να προσφέρουμε πολύτιμη βοήθεια στις τοπικές κοινωνίες που το έχουν τόσο ανάγκη».

Επόμενοι σταθμοί της δράσης Προληπτικής Ιατρικής:

  • Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»: Θα βρίσκεται στην Τρίπολη από τις 10 έως και τις 14 Δεκεμβρίου
  • Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα: Θα βρίσκεται στη Σαλαμίνα: 9-13 Δεκεμβρίου και 16-20 Δεκεμβρίου

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]