Η GlaxoSmithKline, αναλαμβάνει μία σημαντική πρωτοβουλία καλύπτοντας τις εμβολιαστικές ανάγκες 1000 ανασφάλιστων κοριτσιών ηλικίας 12-15 ετών έναντι του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας καθώς αναγνωρίζει και συνεκτιμά ότι τα τελευταία χρόνια η αύξηση της ανεργίας και γενικότερα η οικονομική κρίση έχουν οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των ανασφάλιστων πολιτών. Η συγκεκριμένη κατάσταση έχει επιβραδύνει την εμβολιαστική κάλυψη των ανασφάλιστων παιδιών και ειδικότερα τον εμβολιασμό κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (HPV). 

Ο εμβολιασμός κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, περιλαμβάνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών ως σημαντική μέθοδος πρόληψης κατά της ασθένειας και αποζημιώνεται πλήρως για τους έχοντες ασφαλιστική κάλυψη στις ηλικίες 12-15 ετών αλλά και έως 26 ετών.
H GSK έρχεται να συμβάλλει στις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας για την προστασία της υγείας του ανασφάλιστου πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση στον δωρεάν εμβολιασμό.

Στην προσπάθεια αυτή, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, αρμόδια για την πρόνοια των ανασφάλιστων πολιτών, συμπαρίσταται και αναλαμβάνει ενεργό συντονιστικό ρόλο ώστε να εξασφαλιστεί η ορθή, ασφαλής και υπό ιατρικό έλεγχο υλοποίηση του εμβολιασμού.

Πολύτιμος υποστηρικτής της πρωτοβουλίας είναι ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ μέσω του προγράμματος «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Ειδικότερα, ο ΣΚΑΪ στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ανέλαβε την ενημέρωση του κοινού για το πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμών και για την σημασία της πρόληψης.

Η Υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, δήλωσε στον ΣΚΑΙ: «Τα συγχαρητήριά μου στην εταιρία που προσφέρει τα εμβόλια, είναι μία εξαιρετική, σύγχρονη, και με την επικοινωνιακή υποστήριξη θα είναι και αποτελεσματική προσπάθεια. Το λέω αυτό γιατί θα εμβολιαζόντουσαν τα 1000 παιδιά που είναι παιδία ανασφάλιστων οικογενειών αλλά δεν θα γινόταν γνωστό πόσο απαραίτητος είναι αυτός ο εμβολιασμός για τα νέα κορίτσια. Θα περιορίζονταν λοιπόν το όφελος στα 1000 παιδιά και δεν θα γινόταν γνωστή η επιβεβλημένη αυτή ενέργεια που πρέπει να γίνεται για τα νέα παιδία.»

Οι εμβολιασμοί θα διεξαχθούν 10 με 22 Φεβρουάριου σε 6 εμβολιαστικά κέντρα της Περιφέρειας Αττικής για κορίτσια 12 έως 15 ετών. Θα πρέπει να προσκομίζεται το βιβλιάριο υγείας που έχει ακυρωθεί για να πιστοποιείται ότι είναι δικαιούχος στο πρόγραμμα εμβολιασμών ανασφάλιστων παιδιών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις