Το ταξίδι της εκστρατείας «ΑΝΑΠΝΕΩ», του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας «ΑΝΑΠΝΕΩ» που υλοποιεί η φαρμακευτική εταιρεία Novartis σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), ξεκινά την Παρασκευή 6 Ιουνίου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επισκέψεις και σε άλλες πόλεις, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε ακριτικές περιοχές και νησιά.

Πρώτος σταθμός είναι η Νάξος. Το περίπτερο της εκστρατείας θα βρεθεί στην πρωτεύουσα του Κυκλαδίτικου νησιού το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, 6, 7 και 8 Ιουνίου, όπου θα γίνει και εκπαιδευτικό σεμινάριο διακοπής καπνίσματος για επαγγελματίες υγείας.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, πώς προκαλείται η ασθένεια, τα συμπτώματα και τις ενοχλήσεις, τη διάγνωση και τη θεραπεία. Την Κυριακή 8 Ιουνίου και ώρες 18.00-21.00 θα πραγματοποιηθούν σπιρομετρήσεις από καταξιωμένους πνευμονολόγους.

Η εκστρατεία «Αναπνέω» αποτελεί πρωτοβουλία της Novartis Hellas με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνιακών ενεργειών στα παραδοσιακά και online μέσα, καθώς και δωρεάν σπιρομετρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;