Με κεντρικό μήνυμα «Συν+Εργαζόμαστε για το αυτονόητο…» οι εργαζόμενοι της Novartis συμμετείχαν σε 34 διαφορετικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 30 διαφορετικά σημεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και λοιπή Ελλάδα. Σε συνεργασία με 10 οργανισμούς, οι εργαζόμενοι της φαρμακευτικής εταιρίας, πρόσφεραν ανακούφιση σε 2.000 συνανθρώπους μας που βιώνουν ακραίες συνθήκες φτώχειας. Η Novartis Hellas, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αφιέρωσε στην κοινωνία την ημέρα της ίδρυσής της, που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ημέρα «Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς» των εργαζομένων της εταιρείας. 

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 30 Μαΐου περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι του Ομίλου (Novartis Hellas/Alcon/Sandoz) προσέφεραν εθελοντικές υπηρεσίες, πιστοί στη δέσμευση της εταιρείας να είναι δίπλα στον άνθρωπο και υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα όλων στη σίτιση και στη στέγαση.

Στη φετινή «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς» οι εργαζόμενοι του Ομίλου της Novartis Hellas ένωσαν τις δυνάμεις τους και σε συνεργασία με φορείς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως Praksis, Γιατροί του Κόσμου, Άρσις, Ανθρώπινοι Άνθρωποι, Αντιμετώπιση της Φτώχειας, Άλλος Άνθρωπος, προέβησαν σε μια σειρά δράσεων σε όλη τη χώρα, συνεισφέροντας έτσι ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευπαθών ομάδων και αναδεικνύοντας έμπρακτα το κοινωνικά υπεύθυνο πρόσωπο της εταιρείας.

Σε περιοχές εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις «Κοινωνικές Κουζίνες», σε εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος της Novartis και να γίνουν εθελοντές μυελού των οστών. Παράλληλα, συλλέχθηκαν είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμός και φάρμακα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς περιελάμβανε:

  • Παρέμβαση στις εγκαταστάσεις των Κέντρων Ημέρας της Praksis με εργασίες ανακαίνισης και διαμόρφωσης χώρων
  • Τακτοποίηση, καθαρισμό, διακόσμηση της κτηριακής εγκατάστασης και προσφορά γεύματος στο «Υπνωτήριο Γιατρών του Κόσμου», για άστεγους συνανθρώπους μας
  • Ενίσχυση του «Υπνωτηρίου» της Άρσις με υποστηρικτικές εργασίες
  • Ανακαίνιση χώρου της κοινωνικής δομής «Αντιμετώπιση της Φτώχειας» στο Ίλιον προς όφελος των 197 ωφελούμενων
  • Προετοιμασία γεύματος με τον «Άλλο Άνθρωπο» για 250 συνανθρώπους μας σε ανάγκη
  • Καθαρισμός και διακόσμηση διαμερισμάτων του φορέα «Ανθρώπινοι Άνθρωποι» με στόχο την εγκατάσταση άστεγων οικογενειών
  • Εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης των εγκαταστάσεων της Praksis, του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου και της Ανοιχτής Αγκαλιάς.

Η «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς» αποσκοπεί στη στήριξη τοπικών κοινωνιών, ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών με πράξεις που αρμόζουν στη δέσμευσή της για κοινωνική ευθύνη. Εδώ και 18 χρόνια, η Novartis αφιερώνει την ημέρα της ίδρυσής της στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους εργαζομένους της σε όλο τον κόσμο, μέσα από πράξεις ανθρωπιάς και ευαισθησίας, να αλλάξουν την καθημερινότητα παιδιών, ηλικιωμένων, απόρων και ευπαθών ομάδων, ακολουθώντας τη στρατηγική της εταιρείας διεθνώς που τοποθετεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου