Η Pfizer Hellas, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει συστηματικά το έργο της Εστίας Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία».

Η εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ για την κάλυψη σημαντικών λειτουργικών αναγκών του ιδρύματος, για τη διετία 2014 – 2015. Το πρώτο μέρος της οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 20.000 ευρώ έχει ήδη εκταμιευθεί, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα εκταμιευθεί εντός του 2015.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της εθελοντικής δράσης που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2014, με τη συμμετοχή πολυάριθμων εργαζομένων της Pfizer Hellas, οι οποίοι ανέλαβαν να διαμορφώσουν τους κοινόχρηστους χώρους, τα υπνοδωμάτια των παιδιών, το χώρο της κουζίνας και την αυλή του ιδρύματος.

Η Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία» ιδρύθηκε το 1963 και έχει αναγνωριστεί ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό σωματείο από το Υπουργείο Υγείας. Υποδέχεται κορίτσια ηλικίας λίγων μηνών έως και τελειόφοιτες λυκείου από διαλυμένες ή οικονομικά προβληματικές οικογένειες, των οποίων οι γονείς ύστερα από εισαγγελική εντολή, έχουν κριθεί ακατάλληλοι να τα μεγαλώσουν. Το κτίριο του Ιδρύματος βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή και διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου προσφέρουν εθελοντική εργασία.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εστίας Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία», κ. Ουρανία Πανταζή δήλωσε για τη δωρεά της Pfizer Hellas: «Σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης, η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος είναι ένα δύσκολο στοίχημα, που πρέπει να κερδίζουμε καθημερινά. Σε αυτή την προσπάθεια είναι πολύτιμη η συνδρομή και η αλληλεγγύη των συνανθρώπων μας. Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά την Pfizer Hellas και τους εργαζομένους της για τη στήριξη που μας προσφέρουν, βοηθώντας μας να διασφαλίσουμε ένα λειτουργικό και φιλόξενο ‘σπίτι’ για τα παιδιά της Εστίας».

O κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas, υπογράμμισε: «Στη Pfizer Hellas έχουμε αποδείξει ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε στηρίξει έμπρακτα το έργο Φορέων, Συλλόγων και Ιδρυμάτων που υπηρετούν τον άνθρωπο και ιδιαίτερα το παιδί. Η εθελοντική δράση που υλοποιήσαμε τον περασμένο Οκτώβριο, ήταν η αφορμή για να γνωρίσουμε το σπουδαίο έργο της Εστίας Κοριτσιών «Αγία Φιλοθέη», αλλά και να διαπιστώσουμε τις ανάγκες λειτουργίας ενός τέτοιου ιδρύματος. Με την οικονομική αυτή ενίσχυση θέλουμε να βοηθήσουμε στην κάλυψη μέρους αυτών των αναγκών και να στηρίξουμε περαιτέρω την εύρυθμη λειτουργία του».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης
Οδηγίες των πνευμονολόγων για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Εμφυτεύσιμες μπαταρίες μπορούν να λειτουργούν με το οξυγόνο του οργανισμού!