Πρόγραμμα συλλογής τροφίμων κι ενδυμάτων, παιχνιδιών κ.λ.π. έχουν εγκαινιάσει τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΝΕΞ, στα πλαίσια της κοινωνικής δραστηριότητας και της ευαισθητοποίησης για τους συνανθρώπους, που έχουν την ανάγκη στήριξης στις παρούσες συνθήκες.

Αποκορύφωμα αυτής της δραστηριότητας, κατά την εορταστική περίοδο της χρονιάς που πέρασε, αποτέλεσε το “6ο Πρόγραμμα συλλογής τροφίμων- ενδυμάτων” με τίτλο: «Αγκαλιάζουμε Ορφανοτροφεία και Ιδρύματα».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στην περιοχή της Αθήνας επικεντρώθηκε στη στήριξη του «Χατζηκυριάκειου ιδρύματος παιδικής προστασίας», που βρίσκεται στον Πειραιά και φιλοξενεί 120 κορίτσια. Να σημειωθεί ότι λόγω της οικονομικής κρίσης και της μείωσης των χορηγιών – δωρεών, το ίδρυμα είχε προβεί σε έκκληση για βοήθεια μέσω των ΜΜΕ, καθώς αντιμετώπιζε δυσκολίες για τη συνέχιση του έργου του.

Η ανταπόκριση των εργαζομένων της ΒΙΑΝΕΞ στην Αθήνα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα παραδόθηκαν 48 μεγάλα κιβώτια με τρόφιμα κι ενδύματα για την ενίσχυσή του.

Παράλληλα, στα πλαίσια του προγράμματος στο λεκανοπέδιο, παραδόθηκαν 7 μεγάλα κιβώτια στο «Κοινωνικό παντοπωλείο» του Δήμου Παλλήνης, που στηρίζει συνανθρώπους μας σε άσχημη οικονομική κατάσταση, καθώς και 2 μεγάλα κιβώτια με μωρουδιακά ρούχα και παιχνίδια στο «Χαμόγελο του παιδιού» στην περιοχή του Καρέα.

Η συνολική ποσότητα των τροφίμων που συνέλεξαν οι εργαζόμενοι στα γραφεία και στα 3 εργοστάσια της ΒΙΑΝΕΞ στην Αθήνα, ξεπέρασε τα 1.000 κιλά και ο αριθμός των ενδυμάτων και παιχνιδιών τα 2.700 τεμάχια, αποδεικνύοντας την ανθρώπινη ευαισθησία του προσωπικού μας και δίνοντας αισιόδοξο μήνυμα για το επόμενο πρόγραμμα.

Κιβώτια με παιχνίδια έτοιμα για παράδοση

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά από συντονισμένη προσπάθεια των εργαζομένων στα τοπικά γραφεία, το «6ο Πρόγραμμα συλλογής τροφίμων- ενδυμάτων» εξελίχθηκε ως εξής:
- στη Θεσσαλονίκη η παράδοση των τροφίμων έγινε στο «Παιδικό χωριό SOS»
- στα Ιωάννινα στο Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μονής Ντουραχάνη
- στην Πάτρα στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο «Η Μέριμνα»
- στον Βόλο, στο Ορφανοτροφείο Βόλου
- στη Βέροια στο ίδρυμα «Πρωτοβουλία για το παιδί»
- στη Δράμα στο Ορφανοτροφείο Δράμας (Κέντρο Προστασίας Παιδιού)
- στη Λαμία στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας
- στην Κρήτη στο Ορφανοτροφείο Ιεράς Μονής Παναγίας Καλυβιανής.

Συνολικά, οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΝΕΞ εκτός Αττικής συνεισέφεραν με παραπάνω από 800 κιλά σε τρόφιμα προς τα επιλεγμένα ιδρύματα, ως δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και δυναμικής συμμετοχής στην συγκεκριμένη δράση.

Κιβώτια τροφίμων στο «Χατζηκυριάκειο»

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ανταπόκριση από τους ανθρώπους όλων των Ιδρυμάτων στην κίνηση αυτή ήταν ιδιαίτερα θερμή, καθώς και ότι η εταιρεία κυριολεκτικά «κατακλύστηκε» από ευχαριστήριες επιστολές και μηνύματα ικανοποίησης.

Αξιοσημείωτο γεγονός, επίσης, ήταν η συνειδητή επιλογή Ελληνικών προϊόντων, με σκοπό την ταυτόχρονη στήριξη των Ελλήνων παραγωγών και των Ελληνικών εταιρειών, αφού και η ΒΙΑΝΕΞ ανήκει στις κορυφαίες Ελληνικές εταιρείες.