Τον εξοπλισμό του αγροτικού ιατρείου στην Αστυπάλαια με ιατρικά μηχανήματα και αναλώσιμα προσέφερε φέτος η ελληνική φαρμακευτική ELPEN, συνεχίζοντας τη συνεργασία της με την Ομάδα Αιγαίου, για 15η χρονιά, στον φετεινό 21ο Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου (7-18 Μαΐου 2015). 

Το ιατρείο εξοπλίστηκε με απινιδωτή, με μόνιτορ παρακολούθησης, αντιδραστήρια για γενικές και βιοχημικές εξετάσεις αίματος, πιεσόμετρα με οξύμετρα και νεφελοποιητές, σετ διασωλήνωσης και όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα, που θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων του νησιού.

Τα εγκαίνια του αγροτικού ιατρείου πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, στα οποία παρέστη ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, αντιπρόεδρος της ELPEN, ο οποίος μοιράστηκε με τους ακρίτες της Αστυπάλαιας την ευτυχία τους και το ισότιμο δικαίωμα των κατοίκων των ακριτικών νησιών στην υγεία και στην ελπίδα: αυτό, όχι μόνο το πρεσβεύει η ELPEN, αλλά το κάνει και πράξη!

Τα τελευταία χρόνια η ELPEN αφήνει διακριτικά το ίχνος της με έργα δημιουργικής πνοής, αλλά και ουσίας για την ακριτική Ελλάδα, με τη δημιουργία της παιδικής χαράς στην Ανάφη, τη χρηματόδοτηση εργασιών για την εγκατάσταση φίλτρου αντίστροφης ώσμωσης νερού στη Θύμαινα, υδροδότησης της Κεραμειδούς και την προσφορά εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού υλικού για τα σχολεία των μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου.