Στην «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς», συμμετείχαν ενεργά και φέτος οι άνθρωποι του ομίλου της Novartis, με κεντρικό μήνυμα «Όταν προσφέρουμε, χαμογελάμε περισσότερο». Φέτος η ημέρα ήταν ειδικά αφιερωμένη στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Την Παρασκευή 22 Μαΐου περισσότεροι από 350 εργαζόμενοι του Ομίλου βρέθηκαν στις κατασκηνώσεις του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, «Κιβωτός του Κόσμου», στην περιοχή της Ραφήνας και στις εγκαταστάσεις του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού Φιλύρου» στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την ανακαίνιση των χώρων που φιλοξενούν παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Παράλληλα, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι εκτός των αστικών κέντρων, συμμετείχαν επίσης στη συλλογική δράση, δίνοντας αίμα στα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας για την Τράπεζα αίματος της Novartis, στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ.

«Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ομίλου της Novartis, σε διεθνές επίπεδο. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε και να τον ενθαρρύνουμε. Πιστεύουμε στην ομαδική δουλειά και στην αξία της κοινωνικής προσφοράς σε μια προσπάθεια να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για τα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον κάθε κοινωνίας» ανέφερε ο Riccardo Canevari, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Η «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς» αποσκοπεί στη στήριξη τοπικών κοινωνιών, ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών με πράξεις που αρμόζουν στη δέσμευση του Ομίλου για κοινωνική ευθύνη. Εδώ και 19 χρόνια, ο Όμιλος Novartis αφιερώνει την ημέρα της ίδρυσής του στην κοινωνία, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους εργαζόμενους ανά τον κόσμο να αλλάξουν την καθημερινότητα παιδιών, ηλικιωμένων, απόρων και ευπαθών ομάδων μέσα από πράξεις ανθρωπιάς και ευαισθησίας, ακολουθώντας τη στρατηγική του Ομίλου διεθνώς που τοποθετεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;
Κάνναβη και θεραπευτικές τεχνικές στον χρόνιο πόνο - Το επόμενο βήμα
Ενίσχυση της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας