Καθαρισμό του δάσους στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά πραγματοποίησε την Παρασκευή η Merck Ελλάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Στη δράση: «Η Merck γνωρίζει και… καθαρίζει», συμμετείχαν εθελοντικά οι εργαζόμενοι της εταιρείας, εφοδιασμένοι με τον απαραίτητο εξοπλισμό και με καλή διάθεση, σε μία προσπάθεια να συμβάλλουν στη διατήρηση του φυσικού πνεύμονα πρασίνου, που αποτελεί παράλληλα και έναν προστατευόμενο τόπο, με πολλά είδη πτηνών, ψαριών, αμφιβίων και ερπετών. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά, μέλη του οποίου συμμετείχαν στον καθαρισμό και παρείχαν στους εργαζόμενους της Merck τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Εθνικό Πάρκο και να παρατηρήσουν με ειδικό εξοπλισμό την ορνιθοπανίδα του. Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, όχημα του Δήμου Μαραθώνα παρέλαβε τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν.

Η δράση «Η Merck γνωρίζει και… καθαρίζει» εξελίχθηκε σε μια γιορτή για τον εθελοντισμό, με την ενθουσιώδη συμμετοχή όλων σε αθλητικές δραστηριότητες στην παραλία Σχινιά, μαζί με τους εκπαιδευτές και την ομάδα ιστιοπλοΐας των Special Olympics Hellas.

Με αφορμή τη δράση, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Merck Ελλάδος κ. Κωσταντίνος Κοφινάς, δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στο περιβάλλον και στον εθελοντισμό, με στόχο να ενισχύσουμε την οικολογική συνείδηση και να προάγουμε την ύψιστη αξία της προσφοράς. Με αφορμή την περιβαλλοντική μας δράση, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και να συμμετάσχουμε σε δραστηριότητες με αθλητές των Special Olympics Hellas, οργανισμό τον οποίο στηρίζουμε από το 2011. Κάθε χρόνο υλοποιούμε δράσεις που εστιάζουν στην υγεία, το περιβάλλον και τα παιδιά, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι για εμάς, η εταιρική υπευθυνότητα δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση αλλά συνειδητή επιλογή, η οποία καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν