Kλιμάκιο 110 εθελοντών, που αποτελούταν από ιατρούς, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του Ομίλου ταξίδεψε στο νησί με πλοίο της SuperFast Ferries, όπου εξέτασε 1.450 κατοίκους και πραγματοποίησε σχεδόν 6.000 δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις. Η δράση αυτή είναι στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ "Ταξιδεύουμε για την ΥΓΕΙΑ".

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν το διήμερο 8-9 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Αλίντων από ομάδα 39 ιατρών, 16 ειδικοτήτων που περιλάμβανε αγγειοχειρουργούς, αναισθησιολόγο, ακτινοδιαγνώστες, γυναικολόγους, δερματολόγους, καρδιολόγους, νευρολόγους, ορθοπεδικούς, ουρολόγους, οφθαλμίατρους, παθολόγους, παιδίατρους, πνευμονολόγους, χειρουργούς, πλαστικούς χειρουργούς και ωτορινολαρυγγολόγους. Ο χώρος διαμορφώθηκε κατάλληλα με εξοπλισμό που μεταφέρθηκε για το σκοπό αυτό με οχήματα του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, περιελάμβαναν αιματολογικoύς ελέγχους (γενικούς και βιοχημικούς), υπερηχογραφήματα σώματος, pap-test & κολπικά υπέρηχα, καρδιογραφήματα, triplex καρδιάς, σπιρομετρήσεις και μικροεπεμβάσεις, ενώ ιατροί του ομίλου ΥΓΕΙΑ επισκέφθηκαν κατ’ οίκον 5 ασθενείς, για να προσφέρουν ιατρική φροντίδα. Η συνδρομή της ΔΕΛΤΑ ήταν σημαντική, καθώς προσέφερε γάλατα, χυμούς και τσάι σε όλους όσους ήρθαν να εξεταστούν.

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ προσέφερε, επιπλέον, στο Δημοτικό Σχολείο Αλίντων ένα πολυμηχανήμα - εκτυπωτή, dvd player, υπολογιστή και κουρτίνες για τις τάξεις διδασκαλίας, ενώ ομάδα εθελοντών επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και προσέφερε είδη σίτισης (τρόφιμα μακράς διάρκειας), είδη καθαριότητας και γάλατα εβαπορέ. Επιπλέον, προσφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού έπιπλα γραφείου.

Στις 7 Ιουλίου, ημέρα άφιξης του κλιμακίου στο νησί, οι εθελοντές επισκέφτηκαν το Κρατικό Θεραπευτήριο και δώρισαν κατεψυγμένα προϊόντα, προσφορά της εταιρείας ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, γάλατα, γιαούρτια, χυμούς και τσάι, προσφορά της ΔΕΛΤΑ και είδη ένδυσης, κλινοσκεπάσματα, οικιακές συσκευές και καθαριστικά, προσφορά του ΥΓΕΙΑ. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το χώρο του hotspot και μοίρασαν στους παρευρισκόμενους μετανάστες γάλατα, τσάι, χυμούς και μπάρες δημητριακών, προσφορά της εταιρείας ΔΕΛΤΑ και παιχνίδια για τα παιδιά, προσφορά του ΥΓΕΙΑ. Την ίδια ημέρα, επισκέφτηκαν το Ισιδώρειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Λέρου και δώρισαν χυμούς, γάλατα, τσάι καθώς και τρόφιμα μακράς διάρκειας, ενώ παράλληλα προχώρησαν και στη δωρεά χρηματικού ποσού. Στο τέλος της ημέρας παρέδωσαν στο Δήμο 75 εμβόλια για τον εμβολιασμό του προσωπικού.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, αλλά και όλους τους εθελοντές που παρευρέθηκαν στο νησί, τονίζοντας ότι "Η προσφορά αυτή έχει μεγάλη σημασία στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε σήμερα και ιδιαίτερα λόγω των ελλείψεων που έχουμε στο νοσοκομείο της Λέρου τόσο από ειδικότητες ιατρών όσο και βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών και του τουριστικού πλήγματος που έχει δεχθεί το νησί το τελευταίο έτος". Ευχήθηκε το παράδειγμα τους να το ακολουθήσουν και άλλοι φορείς.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης τόνισε: "Οι δύσκολες εποχές που βιώνουμε, μας ωθούν να συνεχίσουμε δυναμικά τη στήριξη σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη και κυρίως σε κατοίκους που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Το πρόγραμμα στηρίζεται στην εθελοντική δράση των εργαζομένων του Ομίλου μας και μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 7.500 κάτοικοι, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 30.000 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις. Ανταμοιβή μας είναι ο ενθουσιασμός, τα χαμόγελα και οι ευχαριστίες όλων των κατοίκων που τόσο απλόχερα μας χάρισαν, δίνοντάς μας τη δύναμη να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε με μοναδικό σκοπό την Υγεία".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία