«Η δυνατότητα της DEMO να παύσει για 8 ώρες μια γραμμή παραγωγής 15.000 φιαλιδίων ανά ώρα, για να παράγει 20 ή 30 φιαλίδια που θα σώσουν έστω έναν άνθρωπο, είναι για την DEMO ίσως η σημαντικότερη πράξη Κοινωνικής Ευθύνης», δηλώνει ο Δημήτης Δέμος, Αντιπρόεδρος της εταιρείας, αναγνωρίζοντας ότι οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της εταιρείας, η οποία εργάζεται σκληρά ώστε να υπηρετήσει υψηλούς σκοπούς.

Οι άξονες στους οποίους στηρίζεται το πρόγραμμα Υπευθυνότητας της εταιρείας είναι η συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, η καινοτομία, οι εξαγωγές, η μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Πιο συγκεκριμένα, η επένδυση στο Ανθρώπινο Δυναμικό της, που σήμερα αριθμεί περισσότερο από 800 άτομα, σε ένα περιβάλλον κρίσης, παράλληλα με το κοινωνικό και περιβαλλοντικό της προφίλ την καθιστούν έναν πρεσβευτή Βιωσιμότητας, τίτλο τον οποίο φέρει από το 2015.

Από το 2011 που ξεκινά η ουσιαστική μεγάλη ύφεση για την Ελλάδα, η DEMO συνέχισε την επέκτασή της σε νέες αγορές και επενδύσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε περίοδο κρίσης, ανεργίας και ύφεσης, η DEMO όχι μόνο δεν προχώρησε σε απολύσεις και μειώσεις προσωπικού, αλλά αντιθέτως προσφέρει διαρκώς νέες θέσεις και ευκαιρίας εργασίας. Το 65% του ανθρώπινου δυναμικού της είναι ηλικίας 25-40 ετών, ενώ ένα στα τρία άτομα έχει τουλάχιστον 8ετή εμπειρία. Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και «τροφοδοτείται» από υψηλό επιστημονικό προσωπικό, κάτι που αποκτά σημασία στην εποχή του brain drain.

Η “οικογένεια” της DEMO είναι η πρώτη προτεραιότητα για την εταιρεία. Στους ανθρώπους της, η εταιρεία επενδύει συστηματικά με στόχο την άρτια επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευσή τους. Παράλληλα προχωρά με ενέργειες και πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την καθημερινότητά τους σε όλα τα επίπεδα.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία έχει επιλεγεί να προμηθεύει Διεθνείς Οργανισμούς όπως η Unicef και ο WHO, ενώ στην Ελλάδα προσφέρει σε σταθερή βάση υποστήριξη σε Κοινωνικά Φαρμακεία και Παντοπωλεία, ιατρικά κέντρα νησιών του Αιγαίου, Συλλόγους Ασθενών, κλπ. Είναι χορηγός του Έλληνα Παραολυμπιονίκη στο άθλημα του Αλπικού Σκι, Μάκη Καλαρά, ενώ εδώ και 10 χρόνια έχει δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος με εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων της. Είναι μέλος οργανισμών και φορέων, ενώ συμμετέχει σε πρωτοβουλίες όπως το «Sustainable Greece 2020», γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι ενεργός και συνεπής Κοινωνικός Εταίρος.

Αναμφίβολα, υποστηρίζει το στέλεχος της διοίκησης, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες συνθέτουν ένα δυναμικό κλάδο της εθνικής οικονομίας που διακρίνεται από τα στοιχεία της ανάπτυξης και της καινοτομίας. Ανατρέχοντας σε στοιχεία ενδεικτικά της σημασίας και του ρόλου της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, γίνεται αντιληπτή η προστιθέμενη αξία της για την ελληνική οικονομία, τόσο σε σχέση με τις εξοικονομήσεις που μπορεί να προσφέρει μέσα από την κάλυψη των αναγκών της πρωτοβάθμιας και της νοσοκομειακής περίθαλψης, όσο και ως μοχλός αναπτυξιακής πολιτικής στον πολύπαθο βιομηχανικό τομέα της χώρας μας. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες-μέλη της ΠΕΦ διαθέτουν 27 υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, πιστοποιημένες με GMP, GLP, ISO πρότυπα λειτουργίας. Οι συνολικές επενδύσεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας κατά την τελευταία δεκαετία ξεπέρασαν τα 800 εκατ. ευρώ και αποτέλεσαν το 95% των κλαδικών παραγωγικών επενδύσεων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο Ελληνικό Φάρμακο να συνεισφέρει με 2,8 δισ. ευρώ ετησίως στο ΑΕΠ της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, για κάθε 1 ευρώ που διατίθεται σε φάρμακα που παράγονται στην Ελλάδα, το ΑΕΠ ενισχύεται κατά 3,42 ευρώ. Η εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών φαρμακευτικών βιομηχανιών καλύπτει ζήτηση σε αγορές άνω των 85 χωρών, καθιστώντας τα ελληνικά φαρμακευτικά σκευάσματα δεύτερο σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας.

Σε κοινωνικό επίπεδο, η δραστηριότητα της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκων έχει θετικό αντίκτυπο στον τομέα της απασχόλησης, καθώς, ενώ κατέχει μερίδιο που αντιστοιχεί στο 20% εγχώριας αγοράς φαρμάκου, καλύπτει πάνω από το 60% των θέσεων εργασίας του κλάδου, προσφέροντας δουλειά απευθείας σε πάνω από 11.000 εργαζόμενους και επηρεάζοντας άμεσα ή έμμεσα συνολικά 53.000 θέσεις εργασίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;