Μέσα από μια σειρά δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης απόλυτα ευθυγραμμισμένων με το εταιρικό όραμα να δημιουργεί "Καλύτερη Υγεία για έναν Καλύτερο Κόσμο", η Mylan Hellas στήριξε, τη χρονιά που πέρασε, το έργο μη κυβερνητικών οργανισμών που βοηθούν περισσότερα από 400 παιδιά και οικογένειες σε δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας προσέφεραν στους οργανισμούς αυτούς σχεδόν 150 ώρες εθελοντικής εργασίας, καθώς επίσης τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Milan Černek, Country Manager της Mylan Hellas, δήλωσε σχετικά: "Αισθάνομαι ότι όλοι μας έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας αλλά και στις επόμενες γενιές, να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε ώστε να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Στη Mylan, έχουμε δεσμευτεί να εργαζόμαστε με προσήλωση προς την επίτευξη αυτού του στόχου, θέτοντας διαρκώς νέα πρότυπα στη φροντίδα υγείας και παρέχοντας πρόσβαση σε ποιοτικά φάρμακα σε όλους τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, σε κάθε ενήλικα και κάθε παιδί ξεχωριστά. Θα συνεχίσουμε και το 2017 να προσφέρουμε τη βοήθειά μας στους ανθρώπους που τη χρειάζονται".

Ειδικότερα, τη χρονιά που πέρασε, η Mylan Hellas προχώρησε στη δωρεά εμβολίων στο Σύλλογο"Το Χαμόγελο του Παιδιού", προς όφελος των 250 παιδιών που βρίσκονται σήμερα υπό τη φροντίδα του. Εκπρόσωπος του συλλόγου δήλωσε σχετικά: "Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ένας οργανισμός ο οποίος βασίζεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου σε δωρεές και χορηγίες εταιριών και πολιτών, καθώς δεν δέχεται σχεδόν καμία κρατική επιχορήγηση. Μόλις το 1.5% του προϋπολογισμού του οργανισμού καλύπτεται από κρατικούς πόρους. Αυτό καθιστά μεγίστης σημασίας την όποια στήριξη, σε είδος ή οικονομική, για την ενίσχυση των δράσεων του οργανισμού. Η συνεργασία με τη Mylan Hellas και η σταθερή στήριξή της σε εμβόλια, έχει τοποθετήσει εδώ και χρόνια την εταιρεία ανάμεσα στους σταθερούς και σημαντικούς υποστηρικτές μας. Είναι σημαντικό για εμάς, και ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως χώρα, να έχουμε τη Mylan στο πλευρό μας και είναι σίγουρο ότι χωρίς αυτήν, δεν θα είχαμε καταφέρει να στηρίξουμε περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια παιδιά στα 21 χρόνια δράσης μας".

Επιπλέον, η εταιρεία δώρισε εμβόλια στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, το οποίο φροντίζει κορίτσια που προέρχονται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες. Το Ίδρυμα προσφέρει στέγη, ιατρική φροντίδα, εκπαίδευση και ψυχολογική υποστήριξη στα κορίτσια αυτά, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει τις αποφοίτους που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να εργαστούν. Πέρα από την προσφορά υλικής βοήθειας στα παραπάνω σωματεία, η Mylan τηρεί τη δέσμευσή της να δημιουργεί έναν πιο υγιή κόσμο για τις επόμενες γενιές, στηρίζοντας πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη βελτίωση της παιδικής φροντίδας υγείας στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία υπήρξε χορηγός της εκπαιδευτικής ημερίδας «Βήματα Ασθενών» με θέμα τη διαχείριση της παιδικής ασθένειας, συμβάλλοντας στη στήριξη των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και σπάνιες παθήσεις, των γονέων, των φροντιστών τους και των συλλόγων ασθενών.

Παράλληλα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας αφιέρωσαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, προσωπικό χρόνο και εργασία για να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ειδικότερα, εργαζόμενοι της Mylan σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στήριξαν το έργο τοπικών ανθρωπιστικών οργανισμών, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία σε συνεργασία με την Ένωση 'Μαζί για το Παιδί" - μία ένωση 10 μη κερδοσκοπικών σωματείων που βοηθά περισσότερα από 30.000 παιδιά κάθε χρόνο - διατέθηκαν στα παρακάτω σωματεία:

  • "Κρίκος Αγάπης": Ομάδα εθελοντών που προσφέρουν στήριξη σε περίπου 30 οικογένειες της Αθήνας.
  • "Πορεία Αγάπης": Σωματείο που στηρίζει σε μηνιαία βάση 30 οικογένειες της Αθήνας που έχουν άμεση ανάγκη υλικής βοήθειας.
  • "Abba House": Σπίτι για τη φροντίδα 10 εγκαταλελειμμένων και κακοποιημένων παιδιών, ηλικίας 4-16 ετών,  με έδρα τη Θεσσαλονίκη. 

 Η εταιρεία υπήρξε επίσης αποκλειστικός χορηγός των Βραβείων "Μαζί για το Παιδί" 2016, ενός θεσμού αφιερωμένου στους εθελοντές του σωματείου, που τιμά ανθρώπους με πολυετή και πολύπλευρη δράση στον τομέα της υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους. Ο Πρόεδρος της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί", Ομότιμος Καθηγητής κ. Χρήστος Μπαρτσόκας, δήλωσε αναφορικά με την υποστήριξη που παρείχε η Mylan στην Ένωση: "Σε μια εποχή που οι δυσκολίες είναι εμφανείς σε όλα τα επίπεδα, οι σύμμαχοι λιγοστεύουν. Ωστόσο, αυτοί που μένουν δίπλα στο έργο της Ένωσης Μαζί για το Παιδί επιδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπό τους κόντρα στις συνθήκες που επικρατούν. Ένας από αυτούς τους συμμάχους είναι και η φαρμακευτική εταιρεία Mylan, σταθερός χορηγός των βραβείων "Μαζί για το Παιδί", με σκοπό την ανάδειξη καθημερινών ανθρώπων που κάνουν τη διαφορά, προσφέροντας σημαντικό και διαχρονικό εθελοντικό έργο στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας. Ταυτόχρονα η Mylan είναι διαχρονικά παρούσα και στηρίζει το έργο της Ένωσης και με άλλους τρόπους. Για τη στήριξη της Mylan και για το κοινωνικό της έργο που "αγκαλιάζει" τους σκοπούς της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, την ευχαριστούμε ιδιαιτέρως θερμά".

Επιπρόσθετα, 15 εργαζόμενοι της εταιρείας βοήθησαν εθελοντικά στη διεξαγωγή του Χριστουγεννιάτικου bazaar του σωματείου "Η Κιβωτός του Κόσμου", με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του.

Τέλος, 17 "κυρίες της Mylan" συμμετείχαν στον 5ο αγώνα δρόμου Ladies Run, στηρίζοντας το ανθρωπιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο "Δεσμός" και βοηθώντας, μέσω αυτού, γυναίκες θύματα βίας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία κάλυψε το κόστος συμμετοχής των δρομέων/εργαζομένων της, ενώ ως πρόσθετη χορηγική ενέργεια, διέθεσε στο σωματείο το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τα συνολικά χιλιόμετρα που διένυσαν οι 17 δρομείς. Μέσω της τελευταίας αυτής ενέργειας, η Mylan στήριξε ενεργά τον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Πειραιά, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των φιλοξενουμένων κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους.

Για τη Mylan, η υλοποίηση του οράματος να δημιουργεί "Καλύτερη Υγεία για έναν Καλύτερο Κόσμο" είναι μία δέσμευση που λαμβάνεται πολύ σοβαρά. Για αυτόν το λόγο, η εταιρεία εφαρμόζει ένα πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας με σαφή προσανατολισμό προς τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου για τις επόμενες γενιές. Η προαγωγή της παιδικής υγείας και ευημερίας είναι επομένως, προτεραιότητα για τη Mylan - επειδή τα παιδιά είναι η επένδυση όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης
Ο γιατρός Αδριανός Γολέμης θα είναι ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης [βίντεο]
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου