Με την σφραγίδα του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center πραγματοποιήθηκε και φέτος το Spetses mini Marathon.  Η ομάδα της υπερσύγχρονης Κινητής Μονάδας Υγείας του ΕΝHC αντιμετώπισε άμεσα πλήθος περιστατικών, από μικρότερους ή μεγαλύτερους τραυματισμούς των δρομέων, διασφαλίζοντας και σε ιατρικό επίπεδο την άψογη διεξαγωγή των αγώνων και επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητες του νοσηλευτικού κέντρου να καλύψει με απόλυτη επιτυχία σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις και κάθε μεγάλη εκδήλωση.

Είχε προηγηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου η κινητοποίηση της Κινητής Μονάδας Υγείας για την διεξαγωγή του Greece Race for the Cure, στο πλαίσιο του οποίου  πραγματοποιήθηκε δωρεάν έλεγχος μαστού σε μεγάλο αριθμό γυναικών, στο Ζάππειο.   

Επισημαίνεται ότι το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center είναι το μοναδικό νοσηλευτήριο στην Ελλάδα που διαθέτει Κινητή Μονάδα Υγείας, η οποία υλοποιεί δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και συνεργάζεται με δημοτικούς και άλλους φορείς για τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν εύκολη ή άμεση πρόσβαση στο σύστημα υγείας. 

Η Κινητή Μονάδα Υγείας αναπτύσσεται σε περίπου 50 τ.μ. και διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο για κλινική εξέταση ασθενών (δύο θέσεις εργασίας) από κάθε ιατρική ειδικότητα, εξοπλισμό για οφθαλμολογικές εξετάσεις, μικροχειρουργικές επεμβάσεις, αναλύσεις αίματος (γενικές και βιοχημικές), διαφανοσκόπιο για έλεγχο ακτινογραφίας, υπερηχογράφο κ.ά. 

Την τελευταία διετία η Κινητή Μονάδα Υγείας με ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων προσέφερε δωρεάν εξετάσεις σε χιλιάδες συμπολίτες μας εντός κι εκτός του νομού Αττικής, μέσα από συνεργασίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς και κοινωνικές ομάδες, στηρίζοντας παράλληλα και την επιτυχή διοργάνωση αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια