Δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου Υγείας να ατονήσει ο αντικαπνιστικός νόμος, δήλωσε τη Δευτέρα ο αρμόδιος γενικός γραμματέας κ. Αντώνης Δημόπουλος.

Παρουσία του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Κατά του Καπνίσματος, καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι τα μέτρα εφαρμόζονται και θα καταβληθεί προσπάθεια να μην αποδυναμωθούν.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες αναφορές του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, περί αναποτελεσματικότητάς τους, ο κ. Δημόπουλος υπογράμμισε ότι δεν ειπώθηκε ποτέ ότι θα ‘χαλαρώσουν’ τα μέτρα.

Για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του, ο γενικός γραμματέας υπενθύμισε ότι κατατέθηκε πρόσφατα τροπολογία, με την οποία επιβάλλονται πολύ υψηλά πρόστιμα σε όσους καπνίζουν στο αυτοκίνητο, παρουσία ανηλίκων.

Ανακοίνωσε, δε, ότι το υπουργείο Υγείας να συμμετάσχει πιο ενεργά στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Στο πλαίσιο αυτό, θα κατατεθεί τροπολογία, με την οποία το σώμα επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) θα μπορούν να πραγματοποιούν και πρωτοβάθμιο έλεγχο.

Ο κ. Μπεχράκης είπε ότι θα κληθούν σε νέο διάλογο οι καταστηματάρχες. Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο Υγείας συζητά τις αιτιάσεις τους, απάντησε αρνητικά. Στόχος μας – είπε – είναι να αναθεωρήσουν οι καταστηματάρχες την αρνητική στάση που τηρούν απέναντι στα μέτρα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο