Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ , βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, είναι ο νέος υπουργός Υγείας, με αναπληρωτή τον κ. Μάριο Σαλμά και υφυπουργό την κ. Φωτεινή Σκοπούλη.

Ο κ. Λυκουρέντζος γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1957 και είναι πολιτικός επιστήμων.

Εργάστηκε στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ως βιομηχανικός εργάτης. Διετέλεσε επίσης στέλεχος εκπαιδευτικών ομίλων και σύμβουλος διοικήσεως Ανωνύμων Εταιριών.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, στην οποία εκλέγεται συνεχώς από το 1994.

Διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ την περίοδο 1997- 2000 και εξελέγη γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τον Ιούλιο του 2010.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας στις εκλογές του 2004 και επανεξελέγη το 2007 και το 2009.

Kατά την Κοινοβουλευτική περίοδο 2004-2007, διετέλεσε μέλος των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, της μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος, της Εθνικής Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής και συμμετείχε στις επιτροπές για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης.

Διετέλεσε μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Ατλαντική Συνέλευση και Γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα (2004).

Ήταν υφυπουργός Παιδείας στις κυβερνήσεις της ΝΔ την περίοδο 2007 – 2009.

Από τον Οκτώβριο του 2009, είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα