Τα επίσημα εγκαίνια των νέων της εγκαταστάσεων, πραγματοποίησε η Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική ‘Γαία’ του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, στο Μαρούσι.

Η κλινική είναι εξοπλισμένη άρτια βιοϊατρική τεχνολογία, με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων, Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών όλων των επιπέδων, σύγχρονες αίθουσες μαιεύσεων / ωδινών με φυσικό φωτισμό. Διαθέτει όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες ιατρών και μπορεί να αντιμετωπίσει, με υψηλές συνθήκες ασφάλειας, όλα τα περιστατικά σε 24ωρη βάση.

Η ‘Γαία’, που πρόσφατα ανακοίνωσε τη λειτουργία Τμήματος Εξωσωματικής Γονιμοποίησης (IVF), συνεργάζεται με το Fetal Medicine Foundation (FMF) του Λονδίνου (το πλέον πρωτοπόρο ίδρυμα έρευνας, εκπαίδευσης και κατάρτισης στην εμβρυϊκή ιατρική), ενώ αναμένεται σύντομα η ανακοίνωση νέας συνεργασίας με το Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

 Παράλληλα, διαθέτει το τελευταίας τεχνολογίας ρομποτικό σύστημα Da Vinci S – HD. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, στη σχετική συνέντευξη τύπου δήλωσε μεταξύ άλλων: ‘Η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΓΑΙΑ βρίσκεται σε νέα τροχιά ανάπτυξης.

Από την ίδρυσή της είχαμε υποσχεθεί ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στο χώρο, εξασφαλίζοντας αφενός υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, αφετέρου τιμολογιακή πολιτική που δεν θα οδηγεί σε κοινωνικούς αποκλεισμούς. Στο πλαίσιο της υλοποίησης των δεσμεύσεων μας αυτών και διατηρώντας τις προσιτές τιμές που εξαρχής είχαμε υιοθετήσει, επεκτείνουμε διαρκώς τις δραστηριότητες και τα Τμήματά μας εξασφαλίζοντας συνεργασίες με τους κορυφαίους στον τομέα τους επιστήμονες’.

Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε επίσης και σε οικονομική απώλεια του Ομίλου από τη συνεργασία με το Ερρίκος Ντυνάν, σημειώνοντας πως ο Όμιλος έχει νομικές απαιτήσεις τόσο από το Δημόσιο όσο και από το Ερρίκος Ντυνάν. Πρόσθεσε πως οι απαιτήσεις από το Δημόσιο ανέρχονται περί τα 120 εκ.

ευρώ ποσό περίπου ίσο με το δανεισμό του Ομίλου.

Η επένδυση έφθασε τα 25 εκ. ευρώ από την έναρξη της συνεργασίας με το Ερρίκος Ντυνάν, ενώ για τη μετεγκατάσταση στο Ιατρικό, απαιτήθηκαν επιπλέον 5 εκ. ευρώ. Καταλήγοντας ο κ. Αποστολόπουλος ανακοίνωσε ότι στον προγραμματισμό του Ιατρικού Κέντρου είναι η επέκταση της ‘Γαίας’ και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Long CoViD και δύσπνοια [μελέτη]