Το καρδιολογικό Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής εγκαινιάστηκε σήμερα στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γιώργο Πατούλη, τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, κ.

Δήμτσα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, κ. Γιώργο Παρχαρίδη.

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία εκτιμά πως μέσα σε αυτή τη δύσκολη, για τη χώρα και τους πολίτες, οικονομικά συγκυρία δεν επιτρέπεται ο οιοσδήποτε εφησυχασμός από την επιστημονική κοινότητα.

Όπως τόνισε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεώργιος Παρχαρίδης, εκτιμήθηκε ως επιτακτική η ανάγκη οι κοινωνικές δράσεις των Ελλήνων καρδιολόγων να αναβαθμιστούν με τη δημιουργία του παραρτήματος της Κοινωνικής Αποστολής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας και την ‘Αποστολή’, το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι ασθενείς που εξετάζονται πρωτοβάθμια από ειδικούς καρδιολόγους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και χρήζουν καρδιολογικής διερεύνησης, παραπέμπονται με ειδικό καρδιολογικό παραπεμπτικό στο Παράρτημα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για να διενεργηθεί κατόπιν ραντεβού ο περαιτέρω εξειδικευμένος έλεγχος.

Το καρδιολογικό Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής μέχρι σήμερα, κατά την τρίμηνη πιλοτική του λειτουργία, έχει προσφέρει εξειδικευμένο καρδιολογικό έλεγχο σε 100 ανασφάλιστους ασθενείς ενήλικες και 25 παιδιά. Βρίσκεται στο δεύτερο όροφο των γραφείων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στην οδό Ποταμιανού 6 στα Ιλίσια και λειτουργεί κάθε Πέμπτη από 14.00 – 17.00

Πληροφορίες για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τη λειτουργία των Παραρτημάτων μπορεί κανείς να λάβει στο τηλ 210 3847374 στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι Δε-Πα 9 π.μ. με 2 μ.μ.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γεώργιος Πατούλης δήλωσε: ‘σε ένα κοινωνικό κράτος που δε μπορεί, εμείς πρέπει να βοηθήσουμε. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ανοίγει νέους ορίζοντες στη μεγάλη αλυσίδα στήριξης των ανασφάλιστων ασθενών.

Μέσα από την ίδρυση Παραρτήματος στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και την άρτια στελέχωσή του σε εξοπλισμό και δυναμικό, εξασφαλίζουμε στους ανασφάλιστους, ανέργους και παραμελημένους ασθενείς την εξειδικευμένου δυνατότητα κλινικοεργαστηριακού καρδιολογικού ελέγχου.

Προλαμβάνουμε αντί να θεραπεύουμε και θεραπεύουμε έγκαιρα πριν συμβεί το μοιραίο που θα κοστίσει τη ζωή του ασθενή. Η προσφορά της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας είναι πολύτιμη και αποτελεί συμπεριφορικό και αξιακό πρότυπο προς όλες της επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες, προς όφελος του ασθενή πολίτη.

Μεταφέροντας τις ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ο Γεν Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ, κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας υπογράμμισε: ‘Σήμερα μεγαλώνουμε την αγκαλιά μας στο χώρο της πρόληψης και φροντίδας στην υγεία με τη συνεργασία αυτή και εγκαινιάζουμε μια δυναμική προσπάθεια με τη δημιουργία του Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Σιγά σιγά με βήματα σταθερά δημιουργούμε περισσότερους σταθμούς παροχής υπηρεσιών στη σημαντικότερη ανάγκη του συνανθρώπου μας που είναι η υγεία του. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της καρδιάς θέλω να τονίσω ότι συμβάλλουμε και προσφέρουμε με τη βοήθεια του ΙΣΑ και της ΕΚΕ, στη δυνατότητα ο ανασφάλιστος πολίτης να έχει πρόσβαση και ανταπόκριση σε καρδιολογικής φύσεως προβλήματα που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αν όχι την πρώτη αιτία θνησιμότητας στη χώρα μας.

Θέλουμε να μειώσουμε τα περιστατικά εκείνα που στερούνται το φάρμακο, την ιατρική συμβουλή, την έγκαιρη και έγκυρη πρόληψη στον τομέα της υγείας. Προασπίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μέσα από τη σημερινή μας συνεργασία να υπάρχει πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες για καρδιολογικά νοσήματα και σε γενικότερο πλαίσιο πρόσβαση στον γιατρό, δικαίωμα στην υγεία, μέριμνα στην πρόληψη της.

Η καρδιά της Ελλάδος σήμερα βρίσκεται υπό την επήρεια ενός εμφράγματος, τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν τον δρόμο της ελπίδας για πλήρη ανάρρωση.’

Την τέλεση των εγκαινίων στο Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έκανε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ Ιωάννης.

Ιδιαίτερα, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεώργιος Παρχαρίδης τόνισε: ‘Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη, για τη χώρα και τους πολίτες, οικονομική συγκυρία, δεν επιτρέπεται ο οιοσδήποτε εφησυχασμός από την επιστημονική κοινότητα.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ανταπόκριση των Ελλήνων καρδιολόγων να προσφέρουν εθελοντικά ώστε να αναβαθμιστεί η παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους καρδιαγγειακούς αρρώστους μέσα από εξειδικευμένο καρδιολογικό κλινικοεργαστηριακό έλεγχο.

Το Ιατρείο απευθύνεται σε συμπολίτες μας ανασφάλιστους που αντιμετωπίζουν κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα και είναι πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα όπως καρδιογράφο, υπέρηχο για triplex και μηχάνημα Δοκιμασίας Κόπωσης.

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθεί και φαρμακευτικό υλικό που θα διατίθεται δωρεάν στους ασθενείς.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία δεν έχει πρόθεση υποκατάστασης της πολιτείας αλλά επιδιώκει να σταθεί αρωγός στον Καρδιοπαθή πολίτη, που αυτή τη δύσκολη εποχή είναι ανασφάλιστος και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα στην περίθαλψη’.

Επόμενος στόχος των συμβαλλόμενων φορέων είναι να πραγματοποιήσουν εκστρατείες για την καρδιολογική προληπτική εξέταση παιδικών πληθυσμών, αποκλεισμένων στις ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]