Είκοσι χρόνια από την ίδρυσή του - 20 χρόνια κοινωνικής προσφοράς, συμπληρώνει φέτος το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Από την πρώτη καρδιοχειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 1993 έως και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 34.850 καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και 130.000 πράξεις επεμβατικής καρδιολογίας και ηλεκτροφυσιολογίας.

Συνολικά, έχουν νοσηλευθεί 138.150 ασθενείς. Στα εξωτερικά ιατρεία και διαγνωστικά τμήματα έχουν εξυπηρετηθεί 305.000 ασθενείς.

Το πλούσιο έργο του Ωνασείου θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:30 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Το έργο του Νοσοκομείου θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Καθηγητής κ. Ιωάννης Λεκάκης. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Υπουργός Υγείας και Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Χρυσόστομος Παπαθανασίου, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.

Ιερώνυμου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου, ενώ την εμπειρία της από το Ωνάσειο θα παρουσιάσει η πρώτη γυναίκα που απέκτησε παιδί μετά από μεταμόσχευση στην Ελλάδα κ. Ζωή Κωσταρίδη. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν οι υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση, κ.

Τάσος Αποστόλου, κα Μυρσίνη Μαργαρίτη και ο κ. Διονύσης Μαλλούχος. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο κ. Προκόπης Δούκας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια