Του Δημήτρη Καραγιώργου


Μία απίστευτη ιστορία με κορυφαίο γιατρό της Πάτρας, εξελίχθηκε τη Δευτέρα.

Ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού, πρωταγωνίστησε το απόγευμα του Σαββάτου σε μία από τις πιο πρωτοποριακές μεταμοσχεύσεις.

Δότης ήταν ένα αγγελούδι, μόλις 16 μηνών, το οποίο έχασε τη ζωή του στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Οι νεφροί του μεταμοσχεύτηκαν με επιτυχία σε μια 48χρονη ασθενή, η οποία νοσηλευόταν στη νεφρολογική κλινική του νοσοκομείου.

Το Μεταμοσχευτικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών ανέλαβε να φέρει σε πέρας μια δύσκολη επέμβαση και με μεγάλη ιδιαιτερότητα καθώς έγινε διπλή μεταμόσχευση.

Φυλακή

Ώρες μετά τη δύσκολη αυτή επέμβαση, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, έδωσε εντολή να οδηγηθεί στη φυλακή ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στη μεταμόσχευση!

Συγκεκριμένα, τού επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς ο γιατρός κατηγορείτο για θάνατο ασθενούς το 2002.

Πρωτόδικα, είχε αθωωθεί, αλλά ο εισαγγελέας Εφετών Πάτρας είχε ασκήσει έφεση επί της απόφασης.

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου και την επιβολή ποινής κάθειρξης 20 ετών.

Στην απολογία του, ο γιατρός ανέφερε ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο του ασθενούς, ούτε επέδειξε ιατρική αμέλεια. Ο ασθενής - είπε - αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο γιατρό δύο ελαφρυντικά, αυτό του προτέρου εντίμου βίου και της καλής ζωής που επέδειξε από το 2002 μέχρι και την ημέρα της δίκης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
3.120 επισκέπτες και 128 εταιρείες χορηγοί στο Hellas PHARM 2024
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’
Δύο αδέλφια κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα επί 15 μέρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου