Σε βεντέτα εξελίσσεται η κόντρα του υπουργού Ανάπτυξης με τους φαρμακοποιούς για την απελευθέρωση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης (φωτό δεξιά) χαρακτήρισε τη Δευτέρα ψευδή και ανυπόστατα τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης (φωτό αριστερά) για τα ΜΥΣΥΦΑ, στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στην Ελλάδα οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 27,6% παραπάνω την τιμή τους.

Ο κ. Θεοδοσιάδης απορρίπτει το επιχείρημα, τονίζοντας ότι τα φάρμακα δεν μπορούν να πωληθούν σε σούπερ μάρκετ ή παιγνιδάδικα...

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του ΠΦΣ αναφέρει τα εξής:

'Ο κ. Χατζηδάκης συνεχίζει να ψεύδεται παραθέτοντας αναληθή στοιχεία και αν μέχρι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης είχε το ελαφρυντικό της άγνοιας – που ούτε και αυτή δικαιολογείται – από τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΠΦΣ το βράδυ της Πέμπτης, όπου εξηγήθηκαν και απαντήθηκαν όλες οι αιτιάσεις του, δεν δικαιούται πλέον να αναπαράγει ψευδή στοιχεία.

Τακτική

Εκτός, εάν συνειδητά έχει επιλέξει αυτή την τακτική θέλοντας σώνει και καλά, ακόμη και με αθέμιτο τρόπο επικαλούμενος στοιχεία που τον εξυπηρετούν να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Το τελευταίο τριήμερο ο κ. Χατζηδάκης επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα υποστήριξης των προειλημμένων θέσεων του, αλλά ουδέποτε θυμήθηκε να απαντήσει στην σχετική διαπίστωση της έκθεσης του ΟΟΣΑ, όπου με απόλυτη σαφήνεια αναφέρει ότι σε χώρες όπου οι τιμές των φαρμάκων ρυθμίζονται κεντρικά από την κυβέρνηση οι τιμές λιανικής είναι χαμηλότερες σε σχέση με χώρες όπου υπάρχει η απελευθέρωση της τιμής.

Αν ο κ. Χατζηδάκης θεωρεί ότι οι τιμές είναι ακριβές αρκεί μια υπουργική απόφαση για να μειωθούν και άλλο οι τιμές των φαρμάκων. Ιδού η Ρόδος'…

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, ας αφήσει ο υπουργός τις φιλότιμες προσπάθειες του να φανεί αρεστός σε αυτούς που καλοβλέπουν να αρπάξουν τα φάρμακα στις επιχειρήσεις τους και ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος απεφάσισαν ότι τα φάρμακα δεν πρόκειται να πωλούνται ούτε στα σούπερ μάρκετ ούτε στα…παιγνιδάδικα'...

Δ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο