Στον υπουργό Υγείας επιρρίπτουν την ευθύνη για την πρόσφατη υπόθεση αποκάλυψης αναπληρώτριας διοικήτριας νοσοκομείου με πλαστό πτυχίο, οι μάνατζερς της Υγείας.

Με ανακοίνωσή του, το προεδρείο της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ) τονίζει ότι στις 11 Οκτωβρίου του 2013, ενώπιον εκατοντάδων συμμετεχόντων στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας, είχε απαντήσει κατηγορηματικά ότι “...τα πτυχία όλων των υπό διορισμό έχουν ελεγχθεί”!

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΕΜΥΥ, για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανακύπτουν τα εξής ζητήματα:

  • Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης οφείλει να διευκρινίσει αν εξαπατήθηκε από τους πολιτευτές - μέλη της επιτροπής ή αν γνώριζε την αναλήθεια της δημόσιας διαβεβαίωσης που διατύπωσε.
  • Ο υπουργός Υγείας οφείλει να διευκρινίσει εάν παρέπεμψε την εν λόγω διοικήτρια στην εισαγγελία για τα βαρύτατα ποινικά της αδικήματα. Ενδεχόμενη απραξία του, αποτελεί ποινικό αδίκημα.
  • Ο κ. Γεωργιάδης οφείλει να δηλώσει εάν αναζήτησε τα αχρεωστήτως καταβληθέντα στη διοικήτρια υπό μορφή μισθών, όχι μόνο τώρα.

Το προεδρείο της ΕΕΜΥΥ ζητεί να γίνει έλεγχος για τους διοικητές χωρίς πτυχία, σημειώνοντας ότι υπάρχει πληροφορία για συγκεκριμένο νοσοκομείο της Αττικής, στο οποίο υπηρετεί διοικητής, ο οποίος ουδέποτε εμφάνισε το πτυχίο, που ισχυρίζεται προφορικά ότι κατέχει!

Πλαστό

Η παραπάνω αναπληρώτρια διοικήτρια είχε διοριστεί τον Δεκέμβριο του 2013, υποβάλλοντας στο υπουργείο Υγείας πλαστό τίτλο σπουδών (οικονομολόγου από το Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου) και πλαστή βεβαίωση ισοτιμίας και αναγνώρισης πτυχίου από το ΔΙΚΑΤΣΑ.

Είχε, μάλιστα, θητεύσει και πριν από πέντε χρόνια ξανά ως στέλεχος νοσοκομείου.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;