Μητρώο οχημάτων που διαθέτει το ΕΣΥ ξεκινά να καταρτίζεται από σειρά επιτροπών που θα συγκροτηθούν στα νοσοκομεία και τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ, ώστε να μπορεί να γίνεται χρήση των οχημάτων των νοσοκομείων από το ΕΚΑΒ.

Για τη διαδικασία παραχώρησης της χρήσης ασθενοφόρων και λοιπών οχημάτων των νοσοκομείων στο Ε.Κ.Α.Β., ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας, υπέγραψε σχετική εγκύκλιο στην οποία προβλέπεται ότι σε έκτακτες ανάγκες μαζί με το προσωπικό που μετακινείται στο ΕΚΑΒ, θα πρέπει να παραχωρηθεί και η χρήση των ασθενοφόρων και λοιπών οχημάτων των νοσοκομείων, από το ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, «για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος Υγείας και την αποτελεσματικότερη παροχή συντονισμένης βοήθειας σε έκτακτες ανάγκες και σε περιπτώσεις προνοσοκομειακής φροντίδας, παράλληλα με τη μετακίνηση του προσωπικού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων στο Ε.Κ.Α.Β. με τις διατάξεις του ν.4254/14, θα πρέπει να παραχωρηθεί και η χρήση των ασθενοφόρων και των λοιπών οχημάτων των νοσοκομείων στο Ε.Κ.Α.Β».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η κυριότητα των οχημάτων θα εξακολουθήσει να ανήκει στα νοσοκομεία προέλευσης, ενώ για το τρέχον έτος, οι σχετικές δαπάνες λειτουργίας τους (συντήρηση, ασφάλεια, καύσιμα κλπ) θα εξακολουθήσουν να βαραίνουν τον προϋπολογισμό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Για το σκοπό αυτό, με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, προβλέπεται η συγκρότηση κοινών επιτροπών αποτελούμενων από το αρμόδιο προσωπικό των κατά τόπους τομέων και παραρτημάτων του Ε.Κ.Α.Β., καθώς και των νοσοκομείων προέλευσης των οχημάτων, οι οποίες θα καταγράψουν όλα τα οχήματα με τα απαραίτητα στοιχεία τους, προκειμένου να δημιουργηθεί Μητρώο Οχημάτων και να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης της χρήσης τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας