Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ενημέρωσε σχετικά τους διοικητές των νοσοκομείων κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, στην οποία ανέφερε πως «είναι ένας μηχανισμός με τον οποίο οι διοικητές, οι υποδιοικητές, οι ειδικοί σύμβουλοι των νοσοκομείων, αποδέχονται την αξιολόγησή τους από τις υγειονομικές περιφέρειες». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ότι «από τη στιγμή που ζητάμε και επιμένουμε να γίνει η αξιολόγηση προσωπικού, είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να εξαιρούμε τους εαυτούς μας από μία διαδικασία αξιολογήσεως η οποία μάλιστα θα έχει συμβατικά χαρακτηριστικά με την έννοια ότι αποδεχόμαστε και συνέπειες εξαιτίας μίας δυσμενούς αξιολογήσεως». 

Ουσιαστικοί προϋπολογισμοί

Ο υπουργός Υγείας κατά την ίδια συνάντηση, επέστησε την προσοχή των διοικητών στην τήρηση των σφιχτών προϋπολογισμών που έχουν καταρτισθεί, τονίζοντας ότι αντιλαμβάνεται την πίεση, όμως, χαρακτήρισε πολύ μεγαλύτερη πρόκληση να καταρτίζονται ουσιαστικοί προϋπολογισμοί - ταυτόχρονα με την εκτέλεση των προϋπολογισμών που ισχύουν σήμερα. Κατά τον υπουργό, οι πραγματικοί προϋπολογισμοί θα οδηγήσουν σε ουσιαστικό εξορθολογισμό των δαπανών, εξετάζοντας την αποτελεσματικότητα κάθε δράσης. Μάλιστα έθεσε θέμα διαπραγματεύσεων των διοικήσεων για συμπίεση του κόστους, ώστε να υπάρχουν ουσιαστικές παροχές προς τους νοσηλευομένους. Στην κατεύθυνση αυτή, ζήτησε αξιολόγηση των δαπανών και συσχετισμού των κοστολογικών στοιχείων, με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς.

Στη συνέχεια παρέπεμψε τους διοικητές σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Λ. Γρηγοράκο, ο οποίος θα αναλάβει την αρμοδιότητα των νοσοκομείων, δηλώνοντας παράλληλα πως η συνεργασία μεταξύ του ιδίου και του αναπληρωτή είναι «ανέφελη».

Αξιολόγηση προσωπικού

Για μια ακόμη φορά, ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στα νοσοκομεία, τονίζοντας ταυτόχρονα πως η αξιολόγηση «αποτελεί νομική υποχρέωση και πρέπει να γίνει». Τόνισε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη στο νόμο για απολύσεις, έστω και για βαθμολόγηση κάτω από τη βάση, και έκανε συγκρίσεις με τον ιδιωτικό τομέα, όπου η απόλυση είναι το αποτέλεσμα της αξιολόγησης. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι για διαθεσιμότητα και απολύσεις, σημειώνοντας πως «δεν έχει πια ποσοτικούς στόχους η χώρα. Οι στόχοι των προγραμμάτων κινητικότητας, διαθεσιμότητας και εξόδου εκπληρώνονται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο ήρθε και ολοκληρώνεται σε εφαρμογή το 2014».

Και επανέλαβε την εξαγγελία προσλήψεων στο σύστημα υγείας προ 20ημέρου, για να προσθέσει πως η αξιολόγηση έχει την έννοια της ιεραρχήσεως.
Και επιστρέφοντας στις αρμοδιότητες των διοικητών, τόνισε πως «υποχρέωση της διοικήσεως είναι να εφαρμόσει το νόμο. Δεν μπορώ να λαμβάνω χαρτιά από διοικήσεις που να μου εξηγούν γιατί δεν θα εφαρμόσουν το νόμο. Αυτά τα χαρτιά δεν υπάρχουν. Εάν οι διοικήσεις θεωρούν ότι δεν μπορούν να εφαρμόσουν το νόμο, παρακαλώ μαζί με τις παρατηρήσεις τους γιατί δεν μπορούν να εφαρμόσουν το νόμο και την παραίτησή τους».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ελληνικά τα δύο πρώτα φαρμακεία παγκοσμίως που απέκτησαν την πιστοποίηση ''Pharmacists for the Future”
ΕΟΔΥ: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες - Επιδημίες και συμβάντα στον κόσμο
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή