Η επιστροφή των φύλλων αξιολόγησης έγινε στο πλαίσιο συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο Υγείας κατά τη διάρκεια της 5ωρης στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων κατά τη συγκέντρωση, συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη.

Μετά τη συνάντηση, η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να εφαρμόσει την αξιολόγηση, ξεκινώντας από τους Προϊσταμένους των Οργανικών Μονάδων χωρίς να προηγηθεί η αυτοαξιολόγηση όπως ορίζει ο Νόμος 4250/2014.

Στη σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «η αξιολόγηση δεν επιδιώκει την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά την υποβάθμιση, τη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίησή της. Δεν επιδιώκει την βελτίωση της υπηρεσιακής επάρκειας των υπαλλήλων, την βελτίωση της αποδοτικότητας, αλλά δημιουργεί νέα «καβάτζα» για απολύσεις, διαθεσιμότητες και απώλειες μισθών.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Υπουργό Υγείας διαπιστώσαμε για άλλη μία φορά την κατηγορηματική άρνηση του συνόλου των εργαζομένων να συμμετάσχουμε στο σύστημα αξιολόγησης, δηλώνοντας τα πρωτοφανή ποσοστά συγκέντρωσης των φύλλων αξιολόγησης στα σωματεία, σε ποσοστό που αγγίζει το 90 – 95%.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την αξιολόγηση. Μάλιστα σχεδιάζει την εφαρμογή της αξιολόγησης από τους Προϊσταμένους των Οργανικών Μονάδων χωρίς να προηγηθεί η αυτοαξιολόγηση όπως ορίζει ο Νόμος 4250/2014. Η παράνομη αυτή πράξη, θα απαντηθεί δυναμικά - μαζικά».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;