Σύμφωνα με το εξώδικο, που κοινοποιείται στους υπουργούς Υγείας Μ. Βορίδη και Εσωτερικών Αρ. Ντινόπουλο, στις 20.6.2014 υπεβλήθη στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής έγγραφο του Π.Φ.Σ. που ζητούσε την έγκριση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών του Συλλόγου της 14ης Ιουνίου 2014 για την ανάδειξη του δεκαπενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου και των πέντε τακτικών και πέντε αναπληρωματικών μελών του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου, συνυποβάλλοντας το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Στο εξώδικο καταγράφεται όλη η νομοθεσία περί της αρμοδιότητας τελικά της Περιφέρειας Αττικής, όπου εδρεύει ο ΠΦΣ, για την έκδοση της σχετικής απόφασης. Και τονίζεται πως εξαιτίας της αρμοδιότητας της Περιφέρειας, εστάλη υπάλληλος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, ως αντιπρόσωπος της Διοίκησης – εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να εποπτεύσει την εκλογική διαδικασία.

Και τονίζεται ότι παρά την παρέλευση ενός και πλέον μήνα από την υποβολή του αιτήματος για έγκριση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών, για άγνωστη αιτία αδικαιολογήτως η Περιφέρεια δεν έχει απαντήσει.

Η αναιτιολόγητη αυτή καθυστέρηση έχει προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα εις την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Π.Φ.Σ., καθώς επίσης έχει δυσχεράνει την εκπροσώπηση των φαρμακοποιών ενώπιον των Αρχών.

Με το εξώδικο, ο ΠΦΣ ζητά ως 31 Ιουλίου να έχουν εγκριθεί τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, διαφορετικά ο Σύλλογος θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία των συμφερόντων του.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα