Θερμές ευχαριστίες στους γιατρούς του νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων για την επιτυχή επανασυγκόληση του χεριού στο άτυχο παιδάκι από τα Σύβοτα Ηπείρου, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βλασταράκος.

Το 3,5 ετών αγοράκι, ξέφυγε από την προσοχή της γιαγιάς του και έβαλε το χέρι του στο πλυντήριο, ενόσω αυτό ήταν σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί. Μετά τις πρώτες βοήθειες, το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου τρεις ορθοπεδικοί γιατροί του Νοσοκομείου έδωσαν δωδεκάωρη μάχη για να συγκολλήσουν το χέρι του.

Με αφορμή την επιτυχή, επίπονη και πολύωρη μικροχειρουργική επέμβαση για την επανασύνδεση και ανάταξη του ακρωτηριασμένου χεριού, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, δήλωσε:
“Νιώθουμε την υποχρέωση να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων “Χατζηκώστα”, οι οποίοι, υπό τις γνωστές σε όλους μας αντίξοες συνθήκες, επέτυχαν να χαρίσουν την υγεία στον μικρό τραυματία, αλλά και τον θαυμασμό της κοινωνίας στο σύνολο του ιατρικού σώματος της χώρας μας.

Οι επιτυχείς προσπάθειες των ιατρών του Νοσοκομείου “Χατζηκώστα” ενδυνάμωσαν την ιερή σχέση εμπιστοσύνης ιατρού – ασθενή, την οποία θα πρέπει όλοι μας να προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού, και έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι ο ιατρός πασχίζει πρωταρχικά για την υγεία και το καλό του ασθενή του”.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα