Στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας παραπέμπονται οι ασθενείς της Χίου από τον ΕΟΠΥΥ, λόγω διακοπής των συμβάσεων με τις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, με παρέμβαση του υπουργού Υγείας Μ. Βορίδη.

Αυτό ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας πως για πάρα πολύ καιρό μία συγκεκριμένη κατηγορία παρόχων υγείας στη Χίο έπαιρνε χρήματα από τους ασφαλισμένους και στη συνέχεια οι ασφαλισμένοι έπρεπε να καταθέσουν τις αποδείξεις τους για να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Η διοίκηση του Οργανισμού τόνισε πως με τον τρόπο αυτό, οι συγκεκριμένοι πάροχοι υγείας παραβίαζαν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους προς τον ΕΟΠΥΥ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, οι συγκεκριμένοι πάροχοι έχουν πλέον πάψει να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Για τους ασφαλισμένους της Χίου, το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΠΥΥ, η 2η ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου, το Γενικό Νοσοκομείο Χίου και η Περιφερειακή Διεύθυνση του Οργανισμού έχουν λάβει όλα τα μέτρα, ώστε οι ασφαλισμένοι να κάνουν τις εξετάσεις τους στις δημόσιες δομές του νησιού, χωρίς καμία συμμετοχή.

Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ παίρνουν και θα συνεχίσουν να παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για επαρκείς υπηρεσίες υγείας προς όλους τους ασφαλισμένους».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD