Με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ κρίθηκε ότι μη νόμιμα περιλαμβάνεται στο φορολογητέο εισόδημα το ποσό που ο ιατρός ΕΣΥ λαμβάνει ως πάγια μηνιαία αποζημίωση για συμμετοχή σε σεμινάρια και ενημέρωση βιβλιοθήκης.

Με βάση την απόφαση αυτή ο ΙΣΑ έχει ήδη καλέσει τα μέλη ιατρούς του ΕΣΥ, ειδικευομένους και επικουρικούς να υποβάλουν την επισυναπτόμενη αίτηση στο παρακάτω link http://www.isathens.gr/images/eggrafa/aitisi-pros-doy.pdf

Η αίτηση απευθύνεται προς τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ τους με αίτημα τη νέα εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας, με βάση την απόφαση αυτή.

Ήδη μέλος του ΙΣΑ προσκόμισε τη σχετική απάντηση της Δ.Ο.Υ και ως εκ τούτου η Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα, «θα καταθέσει ενδικοφανή προσφυγή και σε περίπτωση απόρριψης της, θα κατατεθεί προσφυγή ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων ώστε να λάβουν οι ιατροί τα παρακρατηθέντα ποσά από το επίδομα βιβλιοθήκης.

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν να καταθέτουν άμεσα τη σχετική αίτηση και να λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου. Μόλις τους κοινοποιείται η σχετική απάντηση να επικοινωνούν με τη Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ για τις περαιτέρω ενέργειες».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις