Επίσκεψη εργασίας, στον αστικό μη κερδοσκοπικό φορέα «Προμηθέας», στο Ζευγολατιό Κορινθίας, πραγματοποίησε σήμερα η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου. Ο φορέας λειτουργεί δυο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, τα Οικοτροφεία «Γαλήνη Α’ & Β'», καθώς και το Κέντρο Ημέρας, τα οποία φιλοξενούν άτομα με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση.

Η Υφυπουργός ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του φορέα, Ιωάννη Μουστακούνη και από το προσωπικό, στις εγκαταστάσεις του Οικοτροφείου, το οποίο διαθέτει «Φάρμα Φροντίδας», με οικόσιτα ζώα, μεταξύ των οποίων και άλογα, για θεραπευτική ιππασία των ενοίκων, καθώς και καλλιέργειες, θερμοκήπια και εργαστήριο παρασκευής χειροποίητων τροφίμων.

Όπως δήλωσε η Υφυπουργός Υγείας, ο «Προμηθέας», αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τον τομέα της ψυχικής υγείας, με τεράστια συμβολή στο μέλλον της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Η κα Παπακώστα εξήρε το έργο και την προσπάθεια του επιστημονικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, οι οποίοι διαθέτουν γνώση και εμπειρία στην παροχή κοινοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Να σημειωθεί ότι η πρότυπη αυτή μονάδα κοινοτικής παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας χρηματοδοτείται 100% από το Υπουργείο Υγείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας