Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, επισκέφθηκε σήμερα η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου, στο πλαίσιο περιοδείας της στα νησιά της Ρόδου, της Κω και της Λέρου, κατά την οποία επισκέπτεται, κυρίως, τις δομές Ψυχικές Υγείας, καταγράφοντας όμως ταυτόχρονα και δίνοντας κατευθύνσεις για γενικότερα ζητήματα του Υπουργείου Υγείας στα νησιά μας. Η Υφυπουργός, συνοδεύεται από τον νέο Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, Αθανάσιο Παπαρούπα,και τη Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Φωτεινή Κουλούρη.

Την Υφυπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου της Ρόδου ο Διοικητής του Βασίλης Παπανικόλας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία της, στην οποία συμμετείχαν οι Διοικητές της 2ης ΥΠΕ και του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου, η Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, οι Διευθυντές της Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Διοικητικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων των ιατρών και των εργαζομένων.

Στη σύσκεψη τέθηκαν από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, όλα τα ζητήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή απασχολούν την κοινή Διοίκηση των Νοσοκομείων Ρόδου – Κω και Καλύμνου, ζητήματα τα οποία εξειδίκευσαν κατά περίπτωση οι λοιποί συμμετέχοντες στις τοποθετήσεις τους.

Η Κατερίνα Παπακώστα, αφού ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις ενέργειες και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αναφερόμενη ειδικότερα στα θέματα Ψυχικής Υγείας, απάντησε σε κάθε ένα από τα ζητήματα που της τέθηκαν, τονίζονταςπως η μεταρρύθμιση στον ευαίσθητο αυτό χώρο θα πρέπει να γίνει με ανοιχτούς ορίζοντες και πως η πεμπτουσία της μεταρρύθμισης είναι η προστασία των δικαιωμάτων των ψυχικώς πασχόντων.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, η Υφυπουργός επισκέφθηκε τα Τμήματα της Ψυχιατρικής Κλινικής, της Μεσογειακής Αναιμίας και της Αιμοδοσίας, επιθεώρησε τους χώρους, ενημερώθηκε από τους επικεφαλής κάθε τμήματος, και έδωσε ανάλογες κατευθύνσεις,υπογραμμίζοντας πως αυτό που τώρα χρειάζεται, είναι η προώθηση και ενίσχυση της μη αμειβόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας.

Τέλος, η Υφυπουργός παρεχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενώ ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα της παρουσίας της στη Ρόδο με συνάντηση με τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Ρόδου, Χρήστο Μαντά ,επίσκεψη στον ΟΚΑΝΑ και αυτοψία στους χώρους του παλαιού Νοσοκομείου της Ρόδου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;