Προβληματική αναμένεται να είναι η στελέχωση των 14 νέων χειρουργείων του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, τα οποία εγκαινιάζονται την Τρίτη.

Το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει ότι οι εγκαταστάσεις είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο στη χώρα.

Σήμερα, ωστόσο, λειτουργούν 12 αίθουσες χειρουργείων και υπάρχει σοβαρή έλλειψη μόνιμου προσωπικού (τουλάχιστον 30 θέσεις).

Οι ελλείψεις αφορούν κυρίως νοσηλευτές, σε σημείο που για να λειτουργούν τα χειρουργεία οι εργαζόμενοι κάνουν διπλοβάρδιες, έχουν δεκάδες χρωστούμενα ρεπό ο καθένας και με δυσκολία λαμβάνονται οι κανονικές άδειες, ακόμη και του 2013.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, στην πρώτη φάση των νέων χειρουργείων απαιτούνται πολλές δεκάδες νέων νοσηλευτών - αλλά και άλλων ειδικοτήτων - για ασφαλή λειτουργία για τον ασθενή και με ανθρώπινες συνθήκες για τον υγειονομικό.

Σύμβαση

Σε αυτή την επισήμανσή τους, η απάντηση της διοίκησης της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) ήταν πως περιμένει 22 νοσηλευτές με επτάμηνη σύμβαση (Voucher).

Η βελτιωμένη πρόταση του διοικητή του νοσοκομείου ήταν πως θα επαναφέρει κάποιους – λίγους - εργαζόμενους που είναι αποσπασμένοι σε άλλα νοσοκομεία.

Τα νέα χειρουργεία είναι δωρεά της Εθνικής Τράπεζας, η οποία διέθεσε το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του συνολικού έργου και των δύο φάσεων (η δεύτερη φάση ολοκληρώνεται σε δύο χρόνια).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας