Ένα κορυφαίο έργο συντελέστηκε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” και με την κατάλληλη στελέχωση μπορεί να βάλει το ίδρυμα στην κορυφή της χειρουργικής.

Πρόκειται για τα 15 νέα, υπερσύγχρονα χειρουργεία, τα οποία στεγάζονται σε ένα νέο κτήριο πέντε επιπέδων, εξοπλισμένο με τεχνολογίες αιχμής και μοναδικές δυνατότητες.

Διαθέτουν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κορυφαίας τεχνολογίας, όπως αντιβακτηριδιακούς τοίχους corian, χειρουργικούς προβολείς Led και ειδικό κλιματισμό για ασηψία.

Στο κτήριο λειτουργούν:

  • Δύο ορθοπεδικά χειρουργεία με στήλες αναισθησιολόγου, λαπαροσκόπου και αρθροσκόπου, τελευταίας γενιάς.
  • Δύο καρδιοχειρουργικές αίθουσες, από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
  • Δύο νευροχειρουργικές αίθουσες με δυνατότητα σταθερού μαγνητικού ή φορητού αξονικού τομογράφου, διαμπερή αίθουσα παρακολούθησης και πλήρη ακτινολογική προστασία για το προσωπικό.
  • Υβριδικό χειρουργείο- μοναδικό στην Ελλάδα- που επιτρέπει την άμεση μετατροπή μιας ενδοαγγειακής επέμβασης σε ανοικτή.
  • Τρεις αίθουσες ανάνηψης με ιατροτεχνικό εξοπλισμό που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στην Ελλάδα.
  • Τριάντα έξι αποστειρωτικές μονάδες με υπερσύγχρονα πλυντήρια και κλιβάνους ατμού.
  • Αιμοδυναμικό εργαστήριο τριών θέσεων τεχνολογίας αιχμής.
  • Πέντε αίθουσες γενικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής.

Διαθέτει, επίσης, αίθουσα θωρακοχειρουργικής υψηλής τεχνολογίας και δύο αίθουσες ενδοσκοπικής επεμβατικής ουρολογίας. Παράλληλα, έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη η περιβαλλοντική επίπτωση από τη λειτουργία του κτηρίου.

Κόστος

Η δωρεά έγινε από την Εθνική Τράπεζα και ανήλθε στο ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Χάρη στη σωστή διαχείριση, εξοικονομήθηκαν 7 εκατομμύρια, τα οποία διατίθενται για πρόσθετο νοσοκομειακό εξοπλισμό (παραλαμβάνεται το επόμενο τρίμηνο) και τη βελτίωση του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Με το συμφωνηθέν ποσό της δωρεάς αμετάβλητο, προχωρούν δράσεις που είναι σε εξέλιξη σε επίπεδο μελετών, με χρόνο ολοκλήρωσης του συνολικού έργου που εκτείνεται στο 2015.

Κατάθεση

Εγκαινιάζοντας την Τρίτη τα χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας ευχαρίστηκε τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, για την τόσο σημαντική δωρεά:

“Παρότι, πάντοτε οι δωρεές έχουν το χαρακτήρα κατάθεσης ψυχής, οφείλω να πω ότι από ένα ποσό και πάνω έχουν και το χαρακτήρα της κατάθεσης σημαντικών οικονομικών ποσών και τα 30 εκατομμύρια είναι ένα μεγάλο ποσό για το οποίο ξανά ευχαριστούμε εκ βαθέων”. 

Στον χαιρετισμό του, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “...σήμερα κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα φτιάχνοντας τον Ευαγγελισμό των επόμενων 30 ετών”...

Δ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας