Κλαυσίγελο προκαλεί η υπόθεση μιας διοικητικής υπαλλήλου, η οποία εισέπραττε παράνομα επί σχεδόν 14 χρόνια δύο μισθούς από ισάριθμα νοσοκομεία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων της Εφορίας, όπου εντοπίστηκε η υπάλληλος να έχει δύο εκκαθαριστικά.

Με εντολή του υπουργού Υγείας, τής επιβλήθηκε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων και εστάλη ο σχετικός φάκελος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για διερεύνηση ποινικών ευθυνών.

Η οργανική της θέση ήταν στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” και έπειτα από αίτησή της, αποσπάστηκε το 2001 σε Κέντρο Υγείας νοσοκομείου του νομού Σερρών.

Όλο αυτό το διάστημα ελάμβανε μισθό και από τις δύο θέσεις, με τρόπο ο οποίος δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Με έγγραφο που απέστειλε στον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας – Θράκης κ. Θρασύβουλο Βεντούρη, η υπάλληλος αναφέρει ότι αντιλήφθηκε με έκπληξη (!) πως έπαιρνε δύο μισθούς από την 1η Ιανουαρίου 2001.

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ έστειλε το φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για διερεύνηση ποινικών ευθυνών, ενώ αντίγραφα έστειλε στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠΠ) και στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - ΕΔΕ στο νοσοκομείο "Αττικόν"