Σε παράταση των συμβάσεων 5.500 γιατρών του ΕΟΠΥΥ έως το τέλος του έτους, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για συμβάσεις που λήγουν και δεν έχει ακόμη αποφασιστεί το πλαίσιο ανανέωσής τους.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, αναμένεται να υπάρξει άνοιγμα των συμβάσεων σε όλους τους γιατρούς, με βάση τον αριθμό των επισκέψεων που έχει ανάγκη ο ΕΟΠΥΥ ανά περιοχή.

Θα κληθούν, δηλαδή, οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συγκεκριμένο αριθμό επισκέψεων.

Το θέμα των γιατρών και των παρόχων, συζητήθηκε κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας στον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Βορίδης ζήτησε στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και – όπως ανακοινώθηκε – βρίσκεται εντός των στόχων στο επτάμηνο του έτους, παρά τη συνεχιζόμενη υστέρηση εσόδων από κάποιους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης.

Ο υπουργός ζήτησε την επιτάχυνση της πληρωμής των παρόχων και την ολοκλήρωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Οργανισμού το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ έχουν μειωθεί κατά 890 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Έλεγχοι

Υπογράμμισε την ανάγκη για περισσότερους και στοχευμένους ελέγχους, ενώ δεσμεύθηκε για την ενίσχυση σε προσωπικό και σε μέσα, του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Βορίδης έδωσε εντολή για την επιτάχυνση των διαδικασιών για τν σύναψη των νέων συμβάσεων με γιατρούς και άλλους παρόχους, ενώ ενημερώθηκε και για την πορεία του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), καθώς πάνω από 50 φορείς έχουν αποστείλει τις απόψεις τους.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας