Αναγνώριση της προϋπηρεσίας γιατρών στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» κατά τον διορισμό και την εξέλιξή τους σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μετά και το σχετικό αίτημα της ΕΙΝΑΠ.

Ο ΙΣΑ, ζητά την επέκταση υπάρχουσας διάταξης που προβλέπει αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας γιατρών στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στα νοσοκομεία του ΙΚΑ, και για το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Συγκεκριμένα, σε σχετική επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη, η διοίκηση του ΙΣΑ αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα στην παρ. 5 του άρθρου 25 του Ν. 3868/2010, ο χρόνος εργασίας του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» υπολογίζεται ως προϋπηρεσία αντίστοιχη του Ε.Σ.Υ. και ως τέτοια λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαδικασία διορισμού και την εξέλιξή του σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. Ο χρόνος εργασίας ιατρών σε νοσοκομεία του Ι.Κ.Α. προσμετράται ως προϋπηρεσία στην περαιτέρω εξέλιξή τους στο Ε.Σ.Υ. Εν συνεχεία με την παρ. 32 του άρθρου 66 του Ν. 3984/2011 ορίστηκε ότι: «Ομοίως αναγνωρίζεται ως χρόνος προϋπηρεσίας στο Ε.Σ.Υ., για την πρόσληψη και την εξέλιξη του ιατρού, ο χρόνος προϋπηρεσίας του σε Νοσοκομείο του IΚΑ.»

Η ΕΙΝΑΠ με αίτημα που σας απηύθυνε, ζήτησε την εφαρμογή της ως άνω διάταξης και για τους ιατρούς που εργαζόταν στο Νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», το οποίο είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Κοινωφελούς και μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Το ανωτέρω αίτημα της ΕΙΝΑΠ προσυπογράφουμε ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ζητούμε εκ νέου την έκδοση σχετικής διάταξης, έστω και κατά το μέρος που αφορά την εξέλιξη των ιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ».

Στην επιστολή παρατίθενται δύο σχέδια της προτεινόμενης διάταξης, η οποία μπορεί να αναφέρει ότι:
- «Στο άρθρο 25 του Ν. 3868/2010, στο τέλος της παρ. 5 προστίθεται: «Το αυτό ισχύει και με τον χρόνο εργασίας ιατρών στο Κοινωφελούς και μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα ΝΠΙΔ «Ερρίκος Ντυνάν» ή
- Στην παρ. 32 του άρθρου 66 του Ν. 3984/2011 όπου αναφέρει: «Ομοίως αναγνωρίζεται ως χρόνος προϋπηρεσίας στο Ε.Σ.Υ., για την πρόσληψη και την εξέλιξη του ιατρού, ο χρόνος προϋπηρεσίας του σε Νοσοκομείο του IΚΑ», να προστεθεί «και στο νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα