Στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση της Υγείας κάνουν μαζικά οι Έλληνες.

Η απογοήτευση από τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να αναζητούν – επί πληρωμή – την υγειονομική τους κάλυψη.

Έτσι κι αλλιώς, οι πολίτες αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία τους, πληρώνοντας, κατά μέσο όρο, πάνω από 265 ευρώ το εξάμηνο μόνο για πρωτοβάθμια φροντίδα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα της εταιρείας Κάπα Research, που πραγματοποιήθηκε σε 1.258 άτομα απ΄ όλη τη χώρα και τα ευρήματα της οποίας επεξεργάστηκε επιστημονικά ομάδα ερευνητών υπό τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας κ. Γιάννη Κυριόπουλο (φωτό).

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο Health World του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και τα βασικά της σημεία είναι τα εξής:

Το 38,7% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι έχουν μερική (21,8%) ή πλήρη κάλυψη Υγείας (16,9%) από ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.

Πριν από δύο χρόνια, το ποσοστό ήταν σημαντικά μικρότερο, δηλαδή 23,8% (14,9% πλήρης κάλυψη και 8,9% μερική).

Αρνητικοί

Το 63,7% των πολιτών χαρακτηρίζουν ως “αρνητικές” έως “πολύ αρνητικές” τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην Υγεία.

Το 44,1% χαρακτηρίζουν αρνητικά έως πολύ αρνητικά τον ΕΟΠΥΥ (μόνο το 21,4% έχει θετικά σχόλια).

Υψηλά βρίσκονται οι αρνητικές κρίσεις και για το ΠΕΔΥ (41,4%), με μόνο το 14,3% των ερωτηθέντων να θεωρεί το εγχείρημα ως θετικό.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία