Στη μοίρα τους αφήνονται και οι καρκινοπαθείς, καθώς οι υποδομές των δημόσιων νοσοκομείων αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Όπως ανακοίνωσε το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, γυναίκα που πάσχει από καρκίνο του μαστού ειδοποιήθηκε από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου “Αττικόν” ότι λόγω της εκκρεμούς πληρωμής των ακτινολόγων θεραπευτών, το Ακτινολογικό Εργαστήριο έχει διακόψει τη λειτουργία του τις απογευματινές ώρες και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών!

Με λίγα λόγια, το νοσοκομείο αρνείται να παράσχει την απαραίτητη θεραπεία στην ασθενή.

Εθελοντής γιατρός του Κοινωνικού Ιατρείου επικοινώνησε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και ζήτησε εξηγήσεις.

Μέχρι την Πέμπτη, κανένας από το νοσοκομείο δεν έδωσε κάποια απάντηση σχετικά με το τί πρέπει να κάνει η ασθενής.

Καμία απάντηση δεν έχει δοθεί στους υπεύθυνους του Συλλόγου Καρκινοπαθών ΚΕΦΙ, οι οποίοι έχουν αποστείλει επιστολή στην διοίκηση του νοσοκομείου και στον υπουργό Υγείας.

Ελλείψεις

Από το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού καταγγέλλεται, επίσης, ότι – εδώ και έναν μήνα – το παιδιατρικό νοσοκομείο “Αγία Σοφία” δεν διαθέτει στο φαρμακείο του τα πανάκριβα νοσοκομειακά φάρμακα για τα παιδιά που πάσχουν από λυσοσωματικά νοσήματα, όπως η νόσος Gaucher, Fabry, MPSI και Pompe, Hunter και πολλά άλλα.

Οι γονείς των παιδιών δεν μπορούν να βρουν τα, απαραίτητα για τη ζωή των παιδιών τους, φάρμακα στο νοσοκομείο, το οποίο αδυνατεί να τα προμηθευτεί εξαιτίας του χαμηλού προϋπολογισμού του.

Οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Ιατρείου κάνουν λόγο για πολλά παρόμοια περιστατικά που τούς καταγγέλλονται καθημερινά: Από μικρά βρέφη, μέχρι υπερήλικες συνταξιούχοι...

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις