Αποφασισμένος να φέρει τα θέματα των φαρμακοποιών στο προσκήνιο, εμφανίζεται ο νέος πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Ο Κωνσταντίνος Λουράντος (φωτό δεξιά) συναντάται στις 2.30 το μεσημέρι της Παρασκευής με τον υπουργό Υγείας.

Αναμένεται να θέσει στον κ. Βορίδη (φωτό μέσο) θέματα, όπως το ωράριο των φαρμακείων, οι πολλαπλές άδειες φαρμακείων από ένα φαρμακοποιό, η πολιτική των γενοσήμων και για την παροχή κινήτρων για παροχή γενοσήμων.

Ο κ. Λουράντος θα επισημάνει, επίσης, και το θέμα της δημιουργίας φαρμακείων “δύο ταχυτήτων”, εξαιτίας των κυβερνητικών παρεμβάσεων.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΠΦΣ είχε ραντεβού με τον Νίκο Δένδια (φωτό αριστερά), ο οποίος ανέλαβε την Παρασκευή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Σκρέκα.

Αναμένεται να τού θέσει το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία δεν κρίνεται σκόπιμη η απελευθέρωση του καθεστώτος διάθεσης των εν λόγω φαρμάκων.

Ο κ. Λουράντος θεωρεί λανθασμένο τον όρο “μη συνταγογραφούμενα”, καθώς τα εν λόγω σκευάσματα συνταγογραφούνται, αλλά δεν καλύπτονται από τα Ταμεία. Ο όρος που προτείνει είναι “μη αποζημιούμενα φάρμακα” (ΜΗΑΦΑ).

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ θα θέσει στον υπουργό Ανάπτυξης και το θέμα της ενίσχυσης των φαρμακείων μέσω του ΕΣΠΑ.

Έσοδα

Στις 11 το πρωί της Δευτέρας, θα μεταβεί στα γραφεία του ΠΦΣ, κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι υπάρχουν εκκρεμότητες με την απογραφή των αποθεμάτων των φαρμακείων στο τέλος του έτους, καθώς και με τις φορολογικές ενημερότητες, τις παρακρατήσεις και κατασχέσεις.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις του κ. Λουράντου με εκπροσώπους της εγχώριας και πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων και τη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ αποκλειστικά από τα φαρμακεία.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας