Καθησυχαστικοί είναι οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για την υγεία των 750 μεταναστών του πλοίου στην Ιεράπετρα.

Με βάση τα αποτελέσματα των υγειονομικών ελέγχων, διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σοβαρού μεταδοτικού νοσήματος, που θα μπορούσε να επηρεάσει τη Δημόσια Υγεία στη χώρα μας ή στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.
Οι έλεγχοι διεξάγονται από κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) πριν την αποβίβαση των επιβατών, στη βάση των προκαθορισμένων πρωτοκόλλων και εγκυκλίων του υπουργείου Υγείας.

Έμπολα

Ειδικότερα για τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα δεν υπάρχει κανένα ύποπτο ή ενδεχομένως πιθανό περιστατικό μεταξύ των επιβατών.

Στους επιβαίνοντες περιλαμβάνονται περίπου 100 παιδιά, τα οποία πρόκειται να εμβολιαστούν για πολιομυελίτιδα, ενώ ορισμένοι ελαφρώς τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Κρήτης.

Το ΕΚΕΠΥ έχει φροντίσει για την εκκένωση και διάθεση τουλάχιστον 100 κλινών σε νοσοκομεία της Κρήτης, λειτουργίας σταθμού πρώτων βοηθειών κατά την εκκένωση, όπως και πρόνοια υγειονομικών ελέγχων και εμβολιασμών από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη