Ηλεκτρονικό διεθνή ανοικτό διαγωνισμό, με τη διαδικασία συμφωνίας πλαισίου και κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή, πραγματοποιεί η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ).

Θα διενεργηθεί με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και αφορά σκευάσματα με 51 δραστικές ουσίες, συνολικής αξίας 26,22 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα διατεθούν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Οι προσφορές θα μπορούν να κατατίθενται από τις 9 έως τις 18 Μαρτίου 2015.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ενώσεις προμηθευτών που υποβάλουν κοινή προσφορά, συνεταιρισμοί και κοινοπραξίες προμηθευτών

Οι ενώσεις και οι κοινοπραξίες δεν υποχρεούνται να λαμβάνουν ορισμένη νομική μορφή προκειμένου να υποβάλουν την προσφορά.

Ανάδειξη

Από τον παρόντα διαγωνισμό θα αναδειχθούν:

  • Ένας μειοδότης, ανά δραστική ουσία, μορφή χορήγησης και περιεκτικότητας του κάθε φαρμάκου, για τις δραστικές ουσίες που θα προσφέρουν έως τρεις οικονομικοί φορείς.
  • Τρεις μειοδότες ανά δραστική ουσία, μορφή χορήγησης και περιεκτικότητας του κάθε φαρμάκου, για τις δραστικές ουσίες που θα προσφέρουν μέχρι πέντε οικονομικοί φορείς.
  • Πέντε μειοδότες, ανά δραστική ουσία, μορφή χορήγησης και περιεκτικότητας του κάθε φαρμάκου, για τις δραστικές ουσίες που θα προσφέρουν άνω των πέντε οικονομικών φορέων.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.

Χρόνος

Παράγοντες της αγοράς εκφράζουν, πάντως, σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τον χρόνο που επελέγη να γίνει ο εν λόγω διαγωνισμός.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές - αναφέρουν - δεν μπορεί να βγαίνει στον αέρα μία τέτοια προκήρυξη, εκτιμώντας ότι υπάρχει περιθώριο ακόμη και προσφυγών.

Ενστάσεις εκφράζονται και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρατίθεται ολόκληρη η προκήρυξη.

Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο