Tην ανάληψη των καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας χαιρετίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ευελπιστώντας στην επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων της δημόσιας υγείας και του ιατρικού κόσμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ‘’Ο ΙΣΑ καλεί τη νέα πολιτική ηγεσία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τη στήριξη του ιατρικού κόσμου που αγωνίζεται να επιβιώσει και σηκώνει το βάρος του συστήματος, καθώς και την πρόσβαση του κάθε ‘Ελληνα ασθενή στις υπηρεσίες υγείας και ειδικά των κατοίκων των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών της χώρας.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υγεία του ασθενή και την επαγγελματική και επιστημονική επιβίωση του ιατρικού κόσμου. Θα στηρίξει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση αλλά θα τραβήξει διακριτές κόκκινες γραμμές σε πολιτικές που δεν είναι προς όφελος των ασθενών και των γιατρών.

Αναμένουμε άμεσα συνάντηση με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την καλούμε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.’’, καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΣΑ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο