Σάλο έχει προκαλέσει η εξάρθρωση κυκλώματος, τα μέλη του οποίου εμφανίζονταν ως “αποκλειστικές νοσοκόμες” σε συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Γυναίκες από τη Γεωργία έμπαιναν στα νοσηλευτικά ιδρύματα και εντόπιζαν συγγενείς ηλικιωμένων με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Προσποιούμενες τις οικιακές βοηθούς, προσφέρονταν να προσέχουν τους ασθενείς κατ΄ οίκον έναντι χαμηλής αμοιβής.
Άφηναν, δε, επαγγελματικές κάρτες με τα στοιχεία και το τηλέφωνό τους.

Όταν, τελικά, έβρισκαν τους πελάτες, παρέμειναν στο σπίτι τους για δύο ημέρες και έπαιρναν τις πληροφορίες που ήθελαν.
Έβγαζαν αντικλείδι των διαμερισμάτων και στη συνέχεια αναλάμβαναν δράση τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν 11 άτομα από τη Γεωργία, επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες ως μέλη της σπείρας.

Από την αστυνομική έρευνα έχουν προκύψει περισσότερες από δέκα κλοπές - διαρρήξεις σε σπίτια ηλικιωμένων που είχαν στην δούλεψή τους γυναίκες.

Καταστήματα

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι κάποια από τα μέλη της σπείρας πήγαιναν σε καταστήματα που σύχναζαν γυναίκες από τη Γεωργία και όταν διαπίστωναν ότι εργάζονταν σε σπίτια ηλικιωμένων τις έπειθαν να συνεργήσουν στις ληστείες και διαρρήξεις παρέχοντας σχετικές πληροφορίες, λαμβάνοντας ποσοστά από τη λεία.

Στις 19 Ιανουαρίου 2015, μία από τις “νοσοκόμες” νάρκωσε με υπνωτικά χάπια, που έριξε στο φαγητό, την 74χρονη εργοδότρια μέσα στο σπίτι της στην Αγία Παρασκευή.

Έφυγε δήθεν για ψώνια, οι συνεργοί της μπήκαν στο σπίτι, όπου το θύμα κοιμόταν, ερεύνησαν όλους τους χώρους, άρπαξαν 3.600 ευρώ, χρυσαφικά, ηλεκτρονικά είδη και εξαφανίστηκαν.

Η γυναίκα επέστρεψε, εμφανίστηκε “έκπληκτη” και συμπονετική για την περιπέτεια της ηλικιωμένης γυναίκας.
Συνέχισε, δε, να εργάζεται και να φροντίζει την άτυχη ηλικιωμένη.

Βασανιστήρια

Στο Μαρούσι, οι δράστες μπήκαν στο σπίτι 83χρονης γυναίκας, που ζει με τον 62χρονο καθηλωμένο λόγω προβλημάτων υγείας γιο της, με αντικλείδι που τους είχε δώσει η Γεωργιανή “νοσοκόμα”.

Λίγες μέρες πριν, η ηλικιωμένη είχε δώσει το κλειδί του σπιτιού στην Γεωργιανή, επειδή θα επέστρεφε αργά, λόγω κάποιας γιορτής.
Οι κουκουλοφόροι ήρθαν πάνω από το κρεβάτι της. Την χτύπησαν στο πρόσωπο, της τράβαγαν τα αυτιά, την φίμωσαν με πετσέτα και την έδεσαν χειροπόδαρα.

Είχαν όλες τις πληροφορίες και κινήθηκαν εκεί που ήξεραν ότι υπάρχουν χρήματα και χρυσαφικά. Πήραν 1.300 ευρώ μέσα από άλμπουμ φωτογραφιών, 400 ευρώ από το πορτοφόλι της και από συρτάρι της κρεβατοκάμαρας, για το οποίο ήξεραν πού ήταν το κλειδί άρπαξαν κοσμήματα που είχε η ηλικιωμένη από το 1950.

Τα χρυσαφικά, ασημικά, ρολόγια, τις ηλεκτρονικές συσκευές, τα κινητά τηλέφωνα τα έκαναν “ρευστό” σε ενεχυροδανειστήρια της Αθήνας.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD