O Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής πραγματοποίησε συνάντηση την Τετάρτη, με την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesko κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Robert Peck και το Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κ. Μ. Παπασάββα.

Η κα. Βαρδινογιάννη αφού προηγουμένως ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνάντηση τον ενημέρωσε για τις δράσεις του Συλλόγου Ελπίδα, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται η λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Επισήμανε πως κατά τη διάρκεια του ενός έτους λειτουργίας της μονάδας έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 10.000 εθελοντές δότες, υπογραμμίζοντας πως τον περασμένο μήνα σημειώθηκε με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση μυελού των οστών από εθελοντή δότη σε νοσηλευόμενο παιδί.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων για Παιδιά, το κόστος κατασκευής της οποίας θα αναλάβει ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας». Τέλος, η κα Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει από το 2013 η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» και το νοσοκομείο «Sickkids» στο Τορόντο του Καναδά, με σκοπό τη χάραξη πολυετούς προγράμματος που θα συμπεριλαμβάνει δραστηριότητες για την αποτελεσματική θεραπεία του παιδικού καρκίνου και της φροντίδας ασθενών.

Ο κ. Robert Peck, επισήμανε την τεράστια σημασία συνέχισης της συνεργασίας μεταξύ των δύο νοσοκομείων, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα δημιουργίας Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων για Παιδιά στη χώρα μας. Το Νοσοκομείο Sickkids, πρόσθεσε, θα είναι σημαντικός εταίρος σε αυτήν την προσπάθεια η οποία μακροπρόθεσμα θα επιφέρει σημαντικά και αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων χαιρέτισε την προσπάθεια του Συλλόγου Ελπίδα υποστηρίζοντας πως είναι σημαντικό να λαμβάνονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για την αποτελεσματική μάχη κατά του παιδικού καρκίνου, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως το Υπουργείο Υγείας θα στηρίξει το έργο αυτό στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αναφερόμενος δε στην αξία του εθελοντισμού, είπε πως «στην Ελλάδα πρέπει να καλλιεργήσουμε το πνεύμα του εθελοντισμού, με τρόπο που θα σέβεται την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου». Επίσης, ευχαρίστησε τον Πρέσβη για τη στήριξή του τονίζοντας την ανάγκη όχι μόνο συνέχισης αλλά και ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο νοσοκομειακών ιδρυμάτων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;