Σε μία πρωτοφανή ενέργεια προχώρησαν οι υπεύθυνοι της κεντρικής αγοράς της Καλαμάτας.

Έκλεισαν με μπάρες τη ράμπα μέσω της οποίας έχουν πρόσβαση στην αγορά τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Τα παραπάνω κατήγγειλε την Παρασκευή η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον Σύλλογο του νομού Μεσσηνίας.

Όπως επισημαίνει το προεδρείο της Ομοσπονδίας, για να εξυπηρετούνται οι ανάπηροι και οι μητέρες με μικρά παιδιά σε καροτσάκια, πρέπει οι καταστηματάρχες που έχουν κλειδιά, να αφαιρούν τις μπάρες και να τις επανατοποθετούν.

Ο πρόεδρος της κεντρική αγοράς φέρεται να έλαβε αυτή την απόφαση, επειδή καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία και είναι αδύνατη η αστυνόμευση των διαδρόμων...

Ο Σύλλογος τονίζει ότι είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να υφίστανται τέτοιου είδους αποκλεισμοί στην εποχή μας και να αγνοείται ο λόγος των ίδιων των ατόμων με αναπηρία.

Ζητεί από τη δημοτική αρχή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίσουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους.

Άμεσα

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας ζητεί να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, χωρίς ούτε μία μέρα καθυστέρηση:

“Οι μπάρες πρέπει να φύγουν εδώ και τώρα! Η προσβασιμότητα αποτελεί κομμάτι των αρχών της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (άρθρο 9), την οποία η χώρα μας έχει υπογράψει και κάνει νόμο του Κράτος (νόμος 4074/2012)”.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης
Ο γιατρός Αδριανός Γολέμης θα είναι ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης [βίντεο]
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου