Συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Υπουργό κ. Π. Κουρουμπλή, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Α. Ξανθό και τους Γενικούς Γραμματείς Υγείας και Δημοσίας Υγείας, κ.κ. Σπ. Κοκκινάκη και Γ. Μπασκόζο, θα έχει αύριο, Παρασκευή 27 Μαρτίου, το Προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προκειμένου να συζητηθούν οι προτεραιότητες οι οποίες αφορούν αυτήν τη χρονική στιγμή την περίθαλψη του πληθυσμού και τη λειτουργία των ιατρών.

Η άμεση χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ είναι από τις κύριες προτεραιότητες, προκειμένου να πληρωθούν οι ιατροί των Δημόσιων Νοσοκομείων (υπάρχουν πολλών ετών ανεξόφλητες εφημερίες), καθώς και οι πάροχοι υγείας από τον ΕΟΠΥΥ.
Οι προτεραιότητες όσον αφορά την παρεχομένη περίθαλψη θα συζητηθούν, προκειμένου οι πολίτες να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό, όπως επιβάλλουν οι σύγχρονες απαιτήσεις.

Περιοδεία του ΠΙΣ σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα

Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ακολούθως κλιμάκιο του ΠΙΣ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκο, θα περιοδεύσει το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαρτίου στους Νομούς Ευρυτανίας και Φθιώτιδος, προκειμένου από κοινού με τους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους και Φορείς και με τις επισκέψεις στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής να γίνουν κοινωνοί εκ του σύνεγγυς των τοπικών προβλημάτων, ώστε να πράξουν τα δέοντα προς την πολιτική ηγεσία για την κάλυψη των αναγκών στο σύστημα περίθαλψης.

‘’Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με κάθε τρόπο θα εντείνει τις προσπάθειές του, προκειμένου με ψυχραιμία και με διάλογο, να προωθηθούν άμεσα οι λύσεις οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών, αλλά και στην ανάταξη της αξιοπρέπειας στη λειτουργία των ιατρών.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]